Läromedelsförfattarna utsedda till Årets samhällsnytta 2022
Hem NYHETER Läromedelsförfattarna utsedda till Årets samhällsnytta 2022

Läromedelsförfattarna utsedda till Årets samhällsnytta 2022

Publicerat av: Redaktionen

Intresseorganisationen Läromedelsförfattarna fick i dag utmärkelsen Årets samhällsnytta för sitt arbete med att få upp läromedelsfrågan på den politiska agendan.

Utmärkelsen går till den av pr-byrån Westanders kunder som särskilt har bidragit med samhällsnytta under det gångna året.

– Gemensamt för oss som jobbar på Westander är att vi vill bidra till en positiv samhällsutveckling. Det här är ett roligt sätt att årligen påminna både oss själva och våra kunder om den samhällsnytta vi skapar tillsammans, säger Johanna Look, byråchef på Westander och juryns ordförande.

Intresseorganisationen Läromedelsförfattarna kom på första plats med följande motivering: ”Läromedelsförfattarna vill att alla elever ska ha bra läromedel och att lärarna ska få större möjlighet att bestämma vilka läromedel som ska användas i undervisningen. Genom både opinionsbildning och lobbying har de fått upp läromedelsfrågan på den politiska agendan och bidragit till en riktad budgetsatsning på 1,8 miljarder kronor till läromedel under kommande tre år.”

På andra plats kom Nätverket för solparkers (inom Svensk Solenergi) arbete med att öka kunskapen om solkraftens roll i ett hållbart energisystem och på tredje plats kom EcoDataCenter.

Läromedelsförfattarna utsedda till Årets samhällsnytta 2022

Johanna Look.

Kundansvariga på byrån har nominerat samarbeten i samråd med uppdragsgivaren. Bland de inkomna nomineringarna har byråns konsulter röstat fram tio finalister. Därefter utsåg en jury de vinnande samarbetena på första, andra och tredje plats. Vinnarna får diplom och blommor.

Juryn har utgjorts av Westanders ledningsgrupp bestående av Johanna Look, byråchef, Ulrika Sandström, HR-chef, Patrik Westander, vd, samt affärsområdescheferna Anders Wennerstrand, Frida Blom, Maja Stridsberg, Mattias Falk, Jessica Henryson, Sara Arborén och Sebastian Stjern.

– Många företag och organisationer vill gärna hitta möjligheter att bli mer aktiva i samhällsdebatten. Vi på Westander söker uppdrag som i någon mening bidrar till en positiv samhällsutveckling, säger Johanna Look.

Första plats: Läromedelsförfattarna
Juryns motivering: ”Läromedelsförfattarna vill att alla elever ska ha bra läromedel och att lärarna ska få större möjlighet att bestämma vilka läromedel som ska användas i undervisningen. Genom både opinionsbildning och lobbying har de fått upp läromedelsfrågan på den politiska agendan och bidragit till en riktad budgetsatsning på 1,8 miljarder kronor till läromedel under kommande tre år.”

Kontaktperson: Per Kornhall, ordförande
Arbetsgrupp på Westander: Johan Lindahl (kundansvarig), Kristoffer Housset och Sara Haraldsson.

Andra plats: Nätverket för solparker (inom Svensk Solenergi)
Juryns motivering: ”Solparker har en enorm potential att snabbt bidra med fossilfri, billig el som kan minska klimatutsläppen och lindra energikrisen. Nätverket för solparker vill öka kunskapen om solkraftens roll i ett hållbart energisystem och bidra till politiska beslut som främjar utbyggnaden av solparker i Sverige.”

Kontaktpersoner: Ted Bergdahl, European Energy
Arbetsgrupp på Westander: Ida Alterå (kundansvarig), Jessica Henryson och Kajsa Ulfsdotter.

Tredje plats: EcoDataCenter
Juryns motivering: ”Utvinning av kryptovalutor kräver enorma energimängder – enbart bitcoinutvinning bedöms förbruka nästan lika mycket energi som hela Sverige. EcoDataCenter har därför beslutat att förbjuda kryptovalutor i sina datacenter och uppmanar resten av branschen att göra likadant.”

Kontaktperson: John Wernvik, Chief Marketing Officer
Arbetsgrupp på Westander: Sebastian Stjern (kundansvarig), Jonas Bane, Marie Hemberg, Jakob Lundgren och Pernilla Ohlin.

Övriga finalister:

  • Bankomat
  • Collectum
  • Gröna arbetsgivare
  • Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
  • Länsförsäkringars Forskningsfond
  • Omställningsfonden
  • Skogssällskapet

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>