Hem NYHETER Lektioner på en lördag!

Lektioner på en lördag!

Publicerat av: Redaktionen

Snart är det dags för alla sjätteklassare att välja högstadieskola och på Rydskolan får de som vill en unik möjlighet att besöka undervisningen i sjuan när skolan, biblioteket och fritidsgården i Södra Ryd har öppet hus på lördag 17 november.

Lisa Fredh, Robin Frisen och Cherbil Bahnan är tre av eleverna i sjuan som kommer ha undervisning med publik på lördag och de hoppas att många kommer för att besöka deras skola.

Lektioner på en lördag!

Bild: Skövde kommun. Lisa Fredh, Cherbil Bahnan och Robin Frisen ser fram emot att ha lektioner på lördag för att visa yngre elever hur det är att gå i sjuan på Rydskolan.

– Det är lite pirrigt, tycker Lisa Fredh som trivs bra och tycker om sin skola.

Förutom att besökarna på lördag får vara med på lektioner i högstadiet blir det klädbytardag i skolans matsal och i skolan café bjuds det på elevernas favorit, kycklingpiroger.

– Vi kommer även informera om de olika inriktningar vi har här på Rydskolan, säger Marita Dalefalk och berättar att högstadiet har bland annat en programmeringsprofil och en fotbollsprofil.

Även biblioteket har öppet mellan 11 och 15 på lördag och där kommer det finnas information om kommande resor till bland annat Liseberg.

På biblioteket kommer även medarbetare på Volvo finnas på plats för att berätta om integrationsprojektet ”låna en medarbetare på Volvo” som nu startat.

På fritidsgården Flamman kommer kommunen visa och berätta om det pågående planprogrammet och fritidsgårdens personal är där för att möta både ungdomar och föräldrar. Det utlovas även smakprov på mat från Somalia och Afghanistan.

– Alla är välkomna, inte vara folk som bor här i Ryd, säger Mark Hudson på svenska kyrkan som kommer finnas i skolans entréhall tillsammans med nattvandrarna och fritidsbanken för att informera om sin verksamhet.

Fritidsbanken har också med sig sin nyinköpta isrink som gör det möjligt att åka skridskor även när det är flera plusgrader. De har även skridskor och hjälm till utlåning.

Media hälsas välkomna.

Tid:17 november kl. 11.00-15.00
Plats: Södra Ryd – Rydskolan, bilbioteket, Flammans fritidsgård

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>