Hem NYHETER Studieförbunden kommenterar: Övergångsregeringens budgetproposition för 2019

Studieförbunden kommenterar: Övergångsregeringens budgetproposition för 2019

Publicerat av: Redaktionen

Övergångsregeringen har idag 15 november presenterat budgetpropositionen för 2019 med inriktning mot 2020 och 2021.

Utgångspunkten för förslagen i propositionen är den budget som riksdagen har beslutat för 2018 efter förslag i budgetpropositionen för 2018.

Studieförbunden kommenterar: Övergångsregeringens budgetproposition för 2019

David Samuelsson

De justeringar som har gjorts är i huvudsak pris- och löneomräkningar och ändringar i anslag som avser regelstyrda transfereringssystem.I budgeten görs dock ingen uppräkning av anslagen till folkbildningen.

Studieförbundens generalsekreterare David Samuelsson kommenterar:

– Det är beklagligt att övergångsregeringen väljer att inte räkna upp anslagen till folkbildningen, samtidigt som anslagen räknas upp inom andra områden.

Antalet deltagare i studieförbundens verksamheter ökar. Att anslagen inte uppräknas årligen innebär i praktiken en urholkning av studieförbundens möjligheter att bedriva en bred verksamhet med olika grupper av deltagare i alla delar av landet.

Se hela Studieförbundens sammanfattning av budgetpropositionen i den bifogade filen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>