Kodcentrum och Microsoft samlade i helgen 50 tal barn på sitt första Barnhack

I helgen genomfördes Kodcentrum sitt första barnhack tillsammans med Microsoft. Vi fick möjligheten att följa 50 tal barn, några utav dem var Nora Baxivanos, Mahdy samt Daryan och ett antal engagerade volontärer på Microsoft huvudkontoret i Akalla.

Under dagen fick vi se många barn med stor entusiasm och förväntan, de arbetade febrilt att koda.  Barnhack ”Hour of Code”  är ett globalt event över hela världen som går under en vecka.

Joke Palmqvist – ansvarig för skola och utbildning på Microsoft, hon välkomnade alla barn och föräldrar. Som sedan togs vidare av Kodcentrums volontären Lena som gav alla barn en introduktion om programmet Scratch.
Dagen avslutades med att de som ville, fick dela med sig av sina skapelser. Det var ett flertal stolta deltagare som ville visa upp sina projekt, vi fick se bland annat Gabriel, Viktor och Ludvigs verk.

Kodcentrums har pedagogiska material- tjänst www.kodboken.se som har skrivits av Lisa Söderlund som vi kan starkt rekommendera, som hjälper dig att komma igång – vare sig det är hemma, i skolan eller i någon av Kodcentrums kodstugor, det finns 10 stycken i landet och 3 i Stockholm.

Avslutningsvis är digitaliseringens möjligheter behöver fler introduceras och inspireras till den digitala världen.

[slideshow_deploy id=’999′]

 

Post Comment