Hem NYHETER Unga Klara bjuder in till informationskväll för lärare och skolpersonal

Unga Klara bjuder in till informationskväll för lärare och skolpersonal

Publicerat av: Redaktionen

Lärare och skolpersonal – varmt välkomna till en skolkväll för ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar” tisdagen den 22 september, på Unga Klara, Sergels torg! 

Under kvällen bjuds det på:

Unga Klara bjuder in till informationskväll för lärare och skolpersonal

Grafisk form: Parasto Backman

– Mingel i foajén samt enklare mat och dryck.
– Samtal med Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras konstnärliga ledare och föreställningens dramatiker och regissör.
– Utdrag ur föreställningen.
– Presentation av Anna Bergs lärarhandledning av Julian Vigil, pedagog på Unga Klara.

När: Tisdagen den 22 september, kl 17.30-19.30 (dörrarna öppnas kl 17.00)
Var: Unga Klara, Kulturhuset, Sergelgången 31 (entré från Sergels Torg).
OSA: Senast 18 september till Julian Vigil, pedagog, julian@ungaklara.se

OBS! Begränsat antal platser. Skynda att boka!

Unga Klara bjuder in till informationskväll för lärare och skolpersonal 3På Unga Klara pågår repetitionerna för fullt av ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar” av Farnaz Arbabi, efter Johannes Anyurus Augustprisbelönade roman.

Urpremiären äger rum den 15 oktober. Föreställningen är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater, där den kommer att spela i januari 2021, för att sedan gästspela i både Malmö och Göteborg.

Johannes Anyurus roman är en science fiction-thriller om hopp och hopplöshet i dagens Europa, om vänskap och svek, och om terrorns och fascismens teater.

Handlingen utspelar sig i en närliggande framtid där samhällsutvecklingen lett till en djupgående fascism, ett samhälle präglad av rädsla och segregation där delar av befolkningen fösts ihop i övervakade inhägnader och fråntagits sina medborgerliga rättigheter. Läs gärna mer om föreställningen och speldatum på Unga Klaras hemsida här.

Läs en intervju med Farnaz Arbabi i Nöjesguiden, där hon berättar om sin kärlek till Johannes Anyurus bok och utmaningen i att skriva ett teatermanus utifrån den, här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>