Kostnadsfritt seminarium: Optolexia – snabb, träffsäker screening för dyslexi för alla elever!

ILT Inläsningstjänst bjuder in till ett antal seminarier för att presentera vår samarbetspartner Optolexia. Nu har du chansen att lyssna på och ställa frågor till forskare och medarbetare från företaget!

Efter många års gedigen forskning har Optolexia utvecklat en tjänst där skolor och kommuner enkelt och snabbt kan screena alla sina lågstadieelever för dyslexi.Kostnadsfritt seminarium: Optolexia - snabb, träffsäker screening för dyslexi för alla elever! 1

Metoden är unik med sitt smidiga screeningförfarande och sin höga, objektiva träffsäkerhet. En eye-trackingkamera spelar in elevens ögonrörelser vid läsning och jämför mot ett omfattande referensmaterial med hjälp av en AI (artificiell intelligens). De elever som är i riskzonen och de som inte är det kan identifieras med 95% säkerhet. Optolexia har redan börjat användas av skolor och kommuner runtom i Sverige.

”Man kan tycka och tro till en viss nivå, men sedan behöver man veta. Optolexias metod gjorde att vi fick en second opinion på vilka elever som var i riskzon för dyslexi och som behövde stöd. Det gjorde att vi kunde arbeta säkrare och tryggare. Kartläggningen och resultaten gör att specialpedagoger och lärare kan planera hur de ska prioritera eleverna.”

De städer vi kommer till är Sundsvall, Malmö och Stockholm.

 

Post Comment