Uppsala kommun väljer Skolon
Hem APPAR Uppsala kommun väljer Skolon

Uppsala kommun väljer Skolon

Publicerat av: Redaktionen

Uppsala kommun väljer att förenkla det digitala lärandet med hjälp av Skolon för alla grund- och gymnasieskolor. Det innebär att 32 000 elever, lärare och ledare får möjlighet att samla alla digitala skolverktyg och läromedel på ett och samma ställe – och det med start redan i höst.

Skolon samlar skolors alla digitala skolverktyg och läromedel från olika leverantörer på ett och samma ställe och får dem att fungera tillsammans med övriga tjänster, såsom lärplattform, kommunikationsplattform och elevregister. För elever, lärare och ledare innebär det att de kommer åt allt digitalt de behöver med en och samma inloggning, samlat på en gemensam plats och utan tekniska hinder.Uppsala kommun väljer Skolon

Nu blir det digitala lärandet enklare för alla kommunala grund- och gymnasieskolor i Uppsala kommun, som nu ingår i samarbete med Skolon. Nikki Eklund, kundansvarig, berättar:

– I dialog med våra projektledare i Uppsala identifierade vi behovet av en samordnande tjänst för alla digitala läromedel, system och tjänster. Både tekniskt och administrativt sett, men också framför allt för att förenkla för lärare och elever i klassrummet. Uppsala kommun får nu en gemensam ledstång att hålla sig i och därmed möjlighet att erbjuda att lärandet blir enhetligt, tillgängligt och likvärdigt för alla.

Oliver Lundgren, VD för Skolon, ser fram emot att välkomna Uppsala kommun till plattformen och fyller i:

– Uppsala kommun är en av Sveriges största skolhuvudmän och det märks att de ligger i framkant när det gäller att vara med och driva digital utveckling i skolan. Vi har haft en god dialog tillsammans och det känns verkligen roligt att vi nu fått förtroendet att långsiktigt få vara med och bidra till ett enklare digitalt lärande för Uppsalas alla elever, lärare och ledare.

Vid uppstart i höst väntar utbildningar för lärare och administratörer för att komma igång med Skolon i sitt dagliga arbete på bästa sätt. Totalt kommer över 32 000 elever, lärare och skolledare att använda sig av plattformen i Uppsala kommun.

Relaterade länkar

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>