Hon får pris som bästa läraren på Högskolan Väst
Hem REPORTAGE För andra gången tilldelas Helén Holmgren studentkårens pedagogiska pris

För andra gången tilldelas Helén Holmgren studentkårens pedagogiska pris

Publicerat av: Redaktionen

Hon är adjunkt i företagsekonomi och tycker att det bästa med lärarrollen är mötet med studenterna och att få se dem växa i sin utbildning.

Helén Holmgren har för andra gången sedan priset instiftades tilldelats Studentkåren vid Högskolan Västs pedagogiska pris 2022.

– Det känns helt fantastiskt! Som lärare tycker jag att det pedagogiska priset är det absolut finaste man kan få och jag blir alldeles varm i hjärtat över att studenterna tycker att jag ska få det, säger Helén Holmgren.

Helén Holmgren arbetar som adjunkt i företagsekonomi, med inriktning mot redovisning och ekonomistyrning vid Högskolan Väst sedan 2003. Hon tycker att arbetet med att undervisa och utveckla fortfarande är lika roligt.

– Den digitala frammarschen förändrar vårt sätt att arbeta till att till exempel ha mer digitala möten och lösningar, men i grund och botten är det det fysiska mötet på campus med alla våra inspirerande studenter jag värderar högst, säger Helén Holmgren.

Förutom att hon undervisar en stor del av sin tid är hon även programansvarig för ekonomprogrammet. Hon är också biträdande avdelningschef för avdelningen för företagsekonomi.

Hon får pris som bästa läraren på Högskolan Väst

För andra gången tilldelas Helén Holmgren studentkårens pedagogiska pris.

Studenterna nominerar
Traditionsenligt delades Studentkåren vid Högskolan Västs pedagogiska pris ut på Högskolan Västs Akademisk Högtid som hålls vartannat år, i år den 11 november. Priset delas ut till en lärare vid Högskolan Väst, som genomgått en urvalsprocess. Det är högskolans studenter som nominerar och alla nominerade lärare intervjuas och bedöms utifrån flera kriterier såsom engagemang, kompetens och pedagogiskt förhållningssätt. Intervjuerna används sedan som ett underlag inför Kårstyrelsens beslut om vem som ska ta emot det Pedagogiska Priset.

– Jag hoppas att de som varit nominerade känner sig hedrade och stolta över att de är utvalda bland högskolans flera hundra lärare. Det ska de vara. Och att det kanske kan vara som en morot för andra att utveckla sin pedagogik ännu mer, säger Madeleine Sandberg, vice ordförande i Studentkåren och ansvarig för processen kring det Pedagogiska priset.

Motivering
Studentkårens motivering till att ge Helén Holmgren årets pris lyder:

”Till en person som tydligt ser varje enskild student och strävar efter att de ska känna sig sedda utifrån studentens behov. Som själv tycker högskolans och utbildningens värld är stimulerande. Utifrån egna reflektioner ”hur hade jag som student upplevt detta undervisningstillfälle” för att förbättrar och utvecklar hon det som studenten behöver få till sig.

Hon låter studenterna testa sig fram och lära sig av sina misstag. Genom att läraren inte ska berätta och visa allt utan att läraren ska vara en mentor vid sidan av studierna.

Lärarens sätt att kombinera och inkludera praktiken med teorin är för henne simpelt då teori och praktik går hand i hand när det kommer till hennes ämne och studenten kommer därmed närmare verkligheten och inkluderar därmed AIL, Arbetsintegrerat lärande.

Hon säger själv – Jag är som bäst när jag får vara med mina studenter.”

Mottagare av 2022 års pedagogiska pris är Helén Holmgren.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>