Hem SKOLPARTNERNATUR & KULTUR Natur & Kultur lanserar innovativt läromedel för programmering i matematik

Natur & Kultur lanserar innovativt läromedel för programmering i matematik

Publicerat av: Redaktionen

Idag släpps en kostnadsfri demoversion av nyheten NOKflex Code – programmering i matematik.

NOKflex Code är en webbaserad programmeringsmiljö där elever på högstadiet och gymnasiet enkelt kan komma igång med programmering i matematik.

Natur & Kultur lanserar innovativt läromedel för programmering i matematik

Natur & Kultur lanserar läromedel som gör det enkelt för elever och lärare att komma igång med programmering i matematik.

Från och med höstterminen 2018 gäller de nya kurs- och ämnesplanerna för årskurs 7–9 och gymnasiet, där programmering ingår som en del av matematikämnet.

Det gör att lärare och elever har behov av ett läromedel som knyter samman matematik och programmering. Nu lanserar Natur & Kultur nyheten NOKflex Code, där ambitionen är att eleverna ska nå ännu längre i matematik med hjälp av programmering.

– Vi har tolkat läroplanen och utvecklat ett digitalt stöd för lärare och elever.

Programmering ska bidra till undervisningen, och vi vill att den ska skapa nya möjligheter att arbeta med matematik. Det är den visionen vi har jobbat efter, säger Daniel Barker, utvecklare av NOKflex Code och NOKflex Matematik.

Teori och praktik i samma vy

NOKflex Code innehåller både teori och uppgifter. Det finns även en webbaserad programmeringsmiljö där eleverna kan skriva och köra program. Produkten är uppbyggd i längre slingor där eleven går igenom olika områden inom programmering, och kortare slingor med nära koppling till matematiska uppgifter och problemlösning.

Testa på SETT-mässan

NOKflex Code lanseras i september, men redan idag släpps en demoversion där lärare och elever kan lära känna produkten. På SETT-dagarna på Kistamässan i Stockholm kan besökare i Natur & Kulturs monter få en  genomgång och själva testa. Daniel Barker föreläser även på temat programmering i matematik under SETT-mässan.

Se föreläsningarna den 12 april kl 13.00 i M4 och 13 april kl 10.00 i M5. Testa NOKflex Code i Natur & Kulturs monter H:43, eller direkt här: http://www.nokflexcode.se.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>