Årets punkare i skolvärlden är utsedd

Igår delades Trevor Dolan-stipendiet ut av Lisa Heino, ordförande i The Trevor Dolan Foundation, under SETT på Kistamässan.

Årets punkare i skolvärlden är utsedd 1
Foto: Therés Björk

Göran Törnqvist från Lorensberga högstadium, Ludvika, vann titeln Årets punkare och fick ta emot priset på 10 000 kr.

Trevor Dolan-stipendiet ges årligen till en lärare, pedagog eller skolledare som med ett passionerat ledarskap, civilkurage och värme aktivt bidrar till skolutveckling. Någon som är ”punk i skolvärlden”. I år var det rekordmånga nomineringar men till slut var det Göran Törnqvist från Ludvika som utnämndes till årets stipendievinnare för sitt mod och civilkurage.

Motiveringen löd;
Med ett mod som blir mode för fler. Med ett civilkurage som räddar världen.
Med det goda som medel och som mål.

Den lyckliga vinnaren tackar;
Jag vill uttrycka ett stort tack för utmärkelsen. Jag känner mig mycket hedrad och stolt. Priset stärker mig i mitt/vårat arbete med den demokratiska värdegrunden. Tillsammans är vi starkast.

Tidigare vinnare av Trevor Dolan-priset:

2017 Maria Wiman
2016 Janna Schéele, Michael Andersson och Johan Eriksson
2015 Jacob Möllstam

Trevor Dolan var skolforskare med en tvärvetenskaplig syn på lärande och skolutveckling. Han ifrågasatte tyckanden och framhöll vikten av att ha vetenskapliga belägg för påståenden om företeelser i skolans värld. Han hade en djup respekt för lärares professionalism och positiva inverkan på elevers hela tillvaro. Vinnaren utses av ” The Board” för The Trevor Dolan Foundation. Läs mer om Trevor Dolan stipendiet här.

För hela SETT-programmet: www.settdagarna.se