Hem EVENT Årets punkare i skolvärlden är utsedd

Årets punkare i skolvärlden är utsedd

Publicerat av: Redaktionen

Igår delades Trevor Dolan-stipendiet ut av Lisa Heino, ordförande i The Trevor Dolan Foundation, under SETT på Kistamässan.

Göran Törnqvist från Lorensberga högstadium, Ludvika, vann titeln Årets punkare och fick ta emot priset på 10 000 kr.

Årets punkare i skolvärlden är utsedd

Foto: Therés Björk

Trevor Dolan-stipendiet ges årligen till en lärare, pedagog eller skolledare som med ett passionerat ledarskap, civilkurage och värme aktivt bidrar till skolutveckling. Någon som är ”punk i skolvärlden”. I år var det rekordmånga nomineringar men till slut var det Göran Törnqvist från Ludvika som utnämndes till årets stipendievinnare för sitt mod och civilkurage.

Motiveringen löd;
Med ett mod som blir mode för fler. Med ett civilkurage som räddar världen.
Med det goda som medel och som mål.

Den lyckliga vinnaren tackar;
Jag vill uttrycka ett stort tack för utmärkelsen. Jag känner mig mycket hedrad och stolt. Priset stärker mig i mitt/vårat arbete med den demokratiska värdegrunden. Tillsammans är vi starkast.

Tidigare vinnare av Trevor Dolan-priset:

2017 Maria Wiman
2016 Janna Schéele, Michael Andersson och Johan Eriksson
2015 Jacob Möllstam

Trevor Dolan var skolforskare med en tvärvetenskaplig syn på lärande och skolutveckling. Han ifrågasatte tyckanden och framhöll vikten av att ha vetenskapliga belägg för påståenden om företeelser i skolans värld. Han hade en djup respekt för lärares professionalism och positiva inverkan på elevers hela tillvaro. Vinnaren utses av ” The Board” för The Trevor Dolan Foundation. Läs mer om Trevor Dolan stipendiet här.

För hela SETT-programmet: www.settdagarna.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>