Hem På gång Snart drar årets största återvinningsinsamling för fjärdeklassare igång – Stora Batterijakten!

Snart drar årets största återvinningsinsamling för fjärdeklassare igång – Stora Batterijakten!

Publicerat av: Redaktionen

Den 16:e mars går startskottet för Stora Batterijakten 2016. Den tre veckor långa tävlingen, engagerade en tredjedel av Sveriges fjärdeklassare förra året – 1500 fjärdeklasser och 35 000 elever över hela landet. 

Det är tredje året i rad som Håll Sverige Rent tillsammans med VARTA och Clas Ohlson anordnar Batterijakten. Förra året slogs det rekord i både antal deltagande klasser och insamlade kilo batterier. Under 2015 samlades otroliga 287,5 ton batterier in under tävlingsveckorna, vilket motsvarar närmare 10 procent av alla batterier som återvinns under ett helt år.

batterierTävlingen går ut på att varje klass ska samla in så många batterier till återvinning som möjligt. Den klass som samlat in flest kilo per elev vinner tävlingen. Förutom den omedelbara miljöinsatsen är Batterijakten ett initiativ för att tidigt utbilda barn om miljövinsterna med att återvinna hushållsbatterier.

Förra årets vinnare var klass 4 i Otterstads skola i Lidköping, Västra Götalands län. Otterstads skola samlade in flest förbrukade batterier 2015, hela 142,6 kg/elev.

Ambassadörer för Stora Batterijaktens 2016 är Magnus Samuelsson och Susanna Kallur.

I år delas fler priser ut än tidigare. Förutom vinnaren av Stora Batterijakten kommer även de 21 Länsvinnarna att vinna fint pris.Nytt för i år är även priskategorin Stora Batterijaktens Inspirationspris, som kommer att delas ut en gång i veckan under den tre veckor långa tävlingsperioden.

1.Vinnare av Stora Batterijakten blir den klass i Sverige som har samlat in flest kilo batterier per elev.
2.Stora Batterijaktens länsvinnare blir de klasser som har samlat in flest kilo per elev jämfört med andra klasser i det egna länet.
3.Vinnare av Stora Batterijaktens Inspirationspris blir den klass i landet som kan uppvisa den mest inspirerande och kreativa aktiviteten i syfte att samla in batterier.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>