Politikerna måste ta digitaliseringen i skolan på allvar
Hem LOGITECH Politikerna måste ta digitaliseringen i skolan på allvar

Politikerna måste ta digitaliseringen i skolan på allvar

Publicerat av: Redaktionen

Therese Gripenstam från Logitech var på Almedalsveckan i år tillsammans med deras partner ATEA.

Känslan berättar hon är positiv med många bra diskussioner, frågor och funderingar.

Under veckan har hon fått träffa huvudmän, skolledare, politiker och målet är att få dom få upp ögonen för digitaliseringen i skolan. Förväntningarna Therese har är en långsiktig planering från politikerna. Idag kommer man med snabba lösningar säger hon.

Politikerna måste ta digitaliseringen i skolan på allvar

Therese Gripenstam från Logitech, Education Channel Manager Nordic

-Vi kan inte bara titta kortsiktigt utan vi måste tänka långsiktigt i skolan när det gäller digitalisering. Och vi behöver skapa mer uppmärksamhet kring digitaliseringen. Politikerna måste få upp ögonen för det här och ta det på större allvar, säger Therese.

Det seminarium som drog till sig mest folk var frågorna om Sverige har dom bästa skolorna i världen, vad vi kan göra för att bli bäst i världen och det misslyckade experimentet som Sveriges skolminister Lotta Edholm hade nämnt under ett seminarium. Det var en debattpanel där de diskuterade dessa frågor berättade Therese.

 Eleverna bör få rätt verktyg

Det har varit många seminarier under veckan som Logitech har hållit tillsammans med ATEA och pratat framförallt om de digitala nationella proven som kommer införas nästa år. Något dom tar på väldigt stort allvar då det är ett jätteviktigt steg att följa upp att eleverna har rätt verktyg. Eleverna behöver få rätt verktyg när de får datorer att använda i skolan och därför är Logitech på plats. Dom har produkter som är anpassade för elevers hälsa och visar upp dom under Almedalsveckan.

-Det är mycket folk på plats och vi har träffat många människor och haft bra diskussioner. Vi kommer absolut att vara här nästa år, säger Therese.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>