Hem DEBATT Stjärntrio i panelsamtal på Skolforum

Stjärntrio i panelsamtal på Skolforum

Publicerat av: Redaktionen

Ge alla samma chans – för en likvärdig skola.

En toppolitiker, en komiker och ett före detta fotbollsproffs ska lyfta frågan om rasism och integration på Skolforums stora scen.

Drygt 9 000 besökare får chansen att se Sveriges inrikesminister Anders Ygeman, komikern och samhällsdebattören Soran Ismail samt den franska fotbollsstjärnan Lilian Thuram i ett unikt samtal.

Stjärntrio i panelsamtal på Skolforum

Lilian Thuram, Anders Ygeman och Soran Ismail.

Skolforum är en mötesplats där man utbyter råd, erfarenheter och idéer. Här finns skolans representanter som besökare och åhörare. Det är lärare som ska förmedla kunskap om vad ett demokratiskt land betyder och står för. Men de behöver veta mer för att utveckla sin lärarroll med hjälp och stöd till elever gällande till exempel identitetsskapande och värderingar.

Det är en unik trio som alla kan dessa frågor, fast med olika infallsvinklar. De flesta känner igen Lilian Thuram från fotbollsplanen där han bland annat representerat FC Barcelona och Juventus. Nu är han författare och hedersdoktor vid Stockholms universitet. Thuram bor i Paris, har rötter från Guadeloupe och reser runt i världen för att dela med sig av sin kunskap från uppväxten och senare fotbollskarriär.

”Man föds inte till rasist – man blir det” är Thurams motto.

Soran Ismail är känd från den svenska stand up-scenen. Han har sitt ursprung från Iran och arbetar även med radio, tv och podcast. Soran har nyligen deltagit i och producerat SVT-programmen ”Om vardagsrasism i ett av världens mest toleranta länder” samt ”Varför skulle inte jag kriga?”.

Anders Ygeman (S) deltar i egenskap av Sveriges inrikesminister. Samtalet modereras av Maria Carling, journalist SvD.

Panelsamtalet ska ge lärarna inspiration och nycklar till hur de kan lyfta dessa viktiga frågor tillsammans med eleverna. Det blir ett samtal om integration och rasism samt hur man hanterar de komplexa frågorna i ett litet, men mångkulturellt, land som Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>