Hem DEBATT Sandra skrev brev till Sveriges skolchefer om sin oupptäckta dyslexi

Sandra skrev brev till Sveriges skolchefer om sin oupptäckta dyslexi

Publicerat av: Redaktionen

I veckan skrev 26 åriga Sandra Lundell ett brev till alla Sveriges rektorer, skolchefer och politiker i Sverige.

Brevet skickades ut i samarbete med företaget Lexplore och handlar om Sandras oupptäckta dyslexi, och vad det har fått för konsekvenser i hennes liv.

Totalt distrubierades det ut 9000 brev runt om i hela Sverige. Syftet med brevet är att väcka uppmärksamhet runt vikten av tidig upptäckt av dyslexi och att det faktiskt finns goda möjligheter att upptäcka i tid, samt göra någonting åt det.

Här är Sannas egen beskrivning som publicerades på Facebook i onsdags:

Sandra skrev brev till Sveriges skolchefer om sin oupptäckta dyslexi

Hej,
Idag skickar jag tillsammans med Lexplore ut ett brev som jag har skrivit och som Lexplore står som avsändare till. Det går till er rektorer och politiker runt om i Sverige. Jag tycker att det känns viktigt att upptäcka dyslexi i tid, ingen ska behöva gå runt och tro att de är dumma i huvudet som jag gjorde när man kan få hjälp. Med tidig upptäckt och tidigare insatser så kan det förhindras att fler barn känner som jag kände. Det var hemskt. En känsla som jag inte ens ön
skar min värsta fiende.

Det behöver inte vara en så jättestor kostnadsfråga att göra insatser, det finns otroligt bra och billiga hjälpmedel. Men för att kunna göra dessa insatser måste vi också upptäcka dyslexin. Så snälla, reflektera över det här brevet jag skrivit om min upplevelse och låt det inte bli fler Sandror i Sverige nu. Upptäck dyslexi tid.

Mvh,
Sandra

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>