SeMig-veckan uppmärksammar barns rätt till trygghet och säkerhet
Hem HÄLSA SeMig-veckan uppmärksammar barns rätt till trygghet och säkerhet

SeMig-veckan uppmärksammar barns rätt till trygghet och säkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Vecka 47 arrangeras varje år SeMig-veckan som handlar om barns rätt och rättigheter i samhället.

Det är en viktig vecka för att öka kunskapen om barnkonventionen och barnrättslagen, visa på barnrätt i praktisk tillämpning samt inspirera till aktiviteter, handling och ökad samverkan i länet.

– Det är oerhört viktigt att barnens rätt till trygghet och säkerhet uppmärksammas och uppfylls. SeMig-veckan lyfter många viktiga frågor då det kan handla om barns psykiska hälsa, droganvändning, jämlik barnhälsa, prostitution och människohandel samt hur vi stöttar barn efter allvarliga händelser. Jag är tacksam över detta breda nätverk som skapar goda förutsättningar för barn och ungas hälsa i Värmland, säger landshövding Georg Andrén som öppnar SeMig-veckan med att inledningstala på måndag förmiddag 20 november.

SeMig-veckan uppmärksammar barns rätt till trygghet och säkerhetBarns rättigheter under ett krig, ungas tankar om att ha en frihetsberövad familjemedlem samt inkludering som verktyg mot skolattacker och utanförskap är några av veckans ämnen.Det finns möjlighet att delta i flera föreläsningar digitalt, bland annat inledningsförmiddagen måndag 20 november klockan 09-12 eller konferensen Allas barn torsdag 23 november klockan 09-12. Ett detaljerat program och anmälan hittar du här: SeMig-veckan | Länsstyrelsen Värmland (lansstyrelsen.se)

I nätverket SeMig ingår Agera Värmland, Bilda, BUFFF Värmland, IOGT-NTO, Junis Värmland, Länsstyrelsen Värmland, NBV, Rädda barnen, Region Värmland samt Svenska kyrkan – Karlstads pastorat.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>