Hem EVENT Sydsveriges största mötesplats för lärare och pedagoger

Sydsveriges största mötesplats för lärare och pedagoger

Publicerat av: Redaktionen

SETT startade i Stockholm för sex år sedan och finns i Malmö under namnet SETT SYD som var den andra i ordningen.

Fokus ligger på inspiration och innovativt lärande, och den riktar sig till lärare i grundskola, gymnasieskola, förskola och fritidshem samt speciallärare och specialpedagoger.

Sydsveriges största mötesplats för lärare och pedagoger

Jonas Bäckelin HP Skola, som hade Q & A i vår monter här tillsammans med IT-Pedagogens ansvariga Alexander Guldroth

På mässgolvet fanns det 90-tal utställare som leverantörer av digitala verktyg och moderna fysiska lärmiljöer och it-pedagogen som var där och bevaka det. SETT SYD invigdes av Matilda Westerman tillsammans med samarbetspartner Lärarförbundet och kommunpartners Malmö stad och Simrishamn kommun.

Inspireras på mässgolvet
Mitt i hallen fanns SETTdate, en mötesplats för diskussion och reflektion. Här kunde besökaren genom VR-goggles och 360-teknik känna på livet på flykt och vardagen i skuggan av naturkatastrofer hos Plan International. Det gavs även möjlighet att lyssna till Förskolepoddens liveinspelning och delta i workshops om gamification i klassrummet och kreativt återbruk.

Här var några höjdpunkter
Besökarna fick ta del utav 60 föreläsningar och seminarium som bland annat Michael Dahlen som bjöd på en framtidsspaning om ledarskap och digital utveckling.

Smart rekrytering i skolan
Hur kan skolan jobba med att bli en mer attraktiv arbetsgivare? Givet den stora lärarbristen vi har idag hur gör vi för att locka till oss fler lärare och framförallt, hur gör vi för att locka till oss rätt lärare till just vår skola? Föreläsningen innehöll både konkreta exempel och praktiska tips som du som skolledare kan ha med dig i ditt fortsatta arbete för att säkra rätt personal framåt. Cecilia Nyblom, Organisationskonsult gav oss flera intressanta inslag, inom HR på Sweden HR group.

Medkänslans pedagogik- så får vi trygga individer och lugna grupper
Seminarium med Maria-Pia Gottberg, tog goda exempel att få barn att fungera bra tillsammans med öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar behöver de stöd att utveckla några grundläggande färdigheter: självkännedom, empati och medkänsla. I föreläsningen delade Maria-Pia med sig av de grundläggande tankarna inom Medkänslans pedagogik. Teori och forskning varvas med konkreta exempel och levande berättelser, humor och igenkänning.

Skolan suger!!!
En föreläsning som syftar till att inspirera, men också provocera. Med sina egna erfarenheter av att vara stämplad som en misslyckad elev i skolan la Morgan fokus på de första två kapitlen i LGR 11, de övergripande målen och vikten av elevnära relationer för att skapa ett kreativt klassrumsklimat som genomsyras av tillit. Just tillit och relation är ofta avgörande för att eleverna ska vilja komma till lektionerna, men också för att datorn ska vara en tillgång och inte ett problem i klassrummet, men det viktiga är inte att vi jobbar digitalt utan HUR vi gör det och framför allt varför avslutade Morgan Andersson, SO-lärare.

En dubbel glädje
Vi fick tillfälle att träffa grundarna till Teaterförskolan Duvungarnas Halalid och Sundspärlan från Helsingborg som är en ideel förening som startade sin verksamhet 1984, på bild är en av grundarna Britt-Marie Blomkvist det är första gången på SETT SYD. Förutom förskolan producerar de sin egna musik och musikaler som har setts av mer än 200 000 barn i Södra Sverige. Gruppen har gett ut 17 CD-skivor med sammanlagt 256 egna sånger. Många av dessa sånger kan du höra på Spotify samt finns att beställa på www.duvungarna.se

Vi ser framemot nästa års SETT SYD – 2018.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>