Hem EFTER PLUGGET ​50 barn antagna till Coderdojo Summer Camp – för morgondagens digitala rockstars!

​50 barn antagna till Coderdojo Summer Camp – för morgondagens digitala rockstars!

Publicerat av: Redaktionen

42 minuter och 48 sekunder tog det idag för att fylla alla 50 platser till sommarens Coderdojo Summercamp.

50 blivande digitala rockstars, 25 tjejer och 25 killar, kommer mellan den 13-17 juni att få ägna sig åt robotprogrammering, kodning av spel och webb, testa 3D-printing och 3D-glasögon samt besöka några bolag på Mjärevi Science Park, bland andra Indentive och Dataton. Det blir även ett besök hos den öppna verkstan Makerspace i Ebbepark.

– Vi visste att det skulle vara högt tryck på platserna, men så här fort trodde vi inte att det skulle gå, säger två glada och förväntansfulla projektledare föeul9auda1pjqo8ke60qar årets sommarläger, Linnea Rothin och Ingela Rossing, studerande vid Civilingenjörsprogrammet Medieteknik, programmerare liksom engagerade eldsjälar i CoderDojo Norrköping.

– Jätteroligt att intresset är så stort. Att det är hård konkurrens om platserna syns även på reservlistan som består av ytterligare 50 barn.

CoderDojo Summer Camp arrangeras för andra året i rad av Mjärdevi Science Park i samarbete med CoderDojo i Norrköping och Linköping, Linköpings universitet, Sankt Kors Fastighets ABoch Stångåstaden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>