Begagnade datorer-ett ansvarsfullt val för skolor
Hem SKOLNIVÅ Begagnade datorer-ett ansvarsfullt val för skolor

Begagnade datorer-ett ansvarsfullt val för skolor

Publicerat av: Redaktionen

Den ökade användningen av IT har skapat nya utmaningar för skolans IT-inköp.

Begagnade datorer-ett ansvarsfullt val för skolor

Många tror att datorn måste vara ny när man köper den vilket inte stämmer.

De proffsdatorer som vi säljer passar utmärkt som studentdatorer av flera olika anledningar.

Professionella modeller jämfört med billigare kommersiella modeller har:

  • Bättre kvalitet på datorns delar, t.ex. moderkort, processorer, fläktar, ljudkort, minneschips, hårddiskar
  • Många anslutningsmöjligheter och är i regel alltid redo för dockningsstation.
  • Bättre kylning och ofta en längre batteritid
  • Mer fokus på säkerhet och krypteringsfunktioner
  • Längre livstid
  • Har ofta mer plats för en extra hårddisk, större RAM eller andra datordelar.
  • Lättare att underhålla och reparera
  • Byggda för att hålla – Spilltåliga tangentbord är standard
  • Mer ergonomiskt utformade
  • Mer hållbara chassin

Vi har nu öppnat en sida helt dedikerat till skolor och andra utbildningsinstitut på Bytdator.se. Datorerna som säljs av Bytdator.se är pålitliga och hållbara och kan även anpassas efter utbildningsinstitutionens behov. Du får din dator förinstallerad och vi gör också de hårdvaru-, BIOS- och programvara ändringar som du önskar för att göra inköpsprocessen så enkel som möjligt. De datorer som vi säljer är i företagsklass och är särskilt hållbara så därför kan vi även erbjuda en extra garanti som gäller under produktens hela livstid som tillval.

Datorerna fungerar utmärkt till studenter på gymnasiet och andra studenter av alla slag och vid problem så hjälper vår sakkunniga kundtjänst er direkt på chatt eller telefon. Företag och utbildningsinstitutioner har även möjligheten att sälja tillbaka datorerna till oss efter användning vilket minskar de totala kostnaderna. Hos oss hittar du ett stort utbud av bärbara, stationära, skärmar, surfplattor, projektorer, skrivare med mera. Vårt sortiment varierar mycket och inte alla våra produkter syns i webbutiken.

VÄLJ BEGAGNAT SÅ SPARAR NI BÅDE PENGAR OCH NATURRESURSER

Våra begagnade bärbara datorer har endast använts av företag i några år innan vi säljer de vidare så de har fortfarande en lång livslängd kvar. Professionella datorer tål slitage på ett helt annat sätt än billigare konsumentmodeller och därför ger begagnade bärbara mer valuta för pengarna.

Varje ny bärbar som tillverkas förbrukar också hundratals kilo naturresurser. Så utbildningsinstitutioner kan spara tiotusentals kilo naturresurser genom att köpa begagnade datorer istället för nya och ni sparar samtidigt stora mängder pengar. En dator som kostar tiotusentals kronor som ny kan ni få för endast några tusen kronor när ni köper den begagnad från oss.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>