Hem EVENT Programmering är barnens framtidiga språk. EURid på Codeweek: fjärde året i rad!

Programmering är barnens framtidiga språk. EURid på Codeweek: fjärde året i rad!

Publicerat av: Redaktionen

EURid kommer att hålla 10 olika workshops i fyra länder under CodeWeek 2019 för att introducera europeiska ungdomar och lärare till programmeringsvärlden.

EURid är glad att vara en del av Codeweek-initiativet redan för fjärde året.

I syfte att göra en gynnsam inverkan på dagens ungdom kommer vi att bygga på tidigare års erfarenhet, med ännu fler gratis workshops och interaktiva sessioner för barn och lärare att delta i – allt i ett försök att lära dem grundläggande kodning, programmering, och robotiks.

Två evenemang i sällskap med Kosmoskulbben  kommer att äga rum den en den 10e oktober på Stadsbiblioteket i Solna kl. 9-16 och en till den 16e oktober på Bergshamra bibliotek. Kosmoskulbben kommer presentera 75 grundskoleelever för programmering med robotmoduler, lekfulla kodningsaktiviteter med praktisk förverkligande.  Det blir inte ett enda tråkigt ögonblick!

Programmering är barnens framtidiga språk. EURid på Codeweek: fjärde året i rad!

Inom en inte alltför lång framtid kommer programmering vara lika viktigt som språklära och historia så våra ambition är att lära barn grunden för kodning och programmering: ”Vi tror att det är vårt ansvar att hjälpa våra ungdomar att gå från passiva mottagare till aktiva skapare.

För att ge dem möjlighet att bättre förstå det digitala universumets baksida så att de kan använda kunskapen för sin personliga tillväxt såväl som för att trivas för att skapa en bättre värld ”, kommenterar Regina Filipová Fuchsová, EURids regionala chef Centraleuropa.

Tanken med att lära eleverna om programmering och kodning är att ge dem en möjlighet att utveckla en digital kompetens. Det handlar därför delvis om ett nytt innehåll, men det är också ett nytt arbetssätt.

Hos oss på EURid hoppas vi att workshoppen på Stadsbiblioteket i Solna och Bergshamra bibliotek  bidrar till att eleverna upplever att något av det bästa med programmering är problemlösningen – hittar du ett fel så är det ofta så att du själv måste lösa det och komma runt problemet. Det är det som IT handlar om!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>