Bergslagens Sparbank hyllar duktiga elever på Lindeskolan i Lindesberg
Hem EVENT Bergslagens Sparbank hyllar duktiga elever på Lindeskolan

Bergslagens Sparbank hyllar duktiga elever på Lindeskolan

Publicerat av: Redaktionen

Fjorton elever på Lindeskolan i Lindesberg hyllades och fick tillsammans ta emot 114.000 kronor i stipendier under BEL-galan – en högtidlig ceremoni som traditionsenligt arrangerades av Lindeskolan och Bergslagens Sparbank.

Två elever på Estetiska programmet – Hanna Lindgren och Elina Brogren – fick 5.000 kronor var.

BEL står för ”Bra Elev Lindeskolan” med syftet att lyfta fram de elever som under sina tre gymnasieår utmärkt sig lite extra på ett positivt sätt. En elev per gymnasieprogram får ett stipendium om 10.000 kronor – alternativ två elever som får 5.000 kronor var.

Eleven ska under sina tre år ha tagit studierna på allvar och varit ambitiös, men också varit en god förebild för andra och representerat Lindeskolan. Det är lärarna inom respektive program som får äran att nominera och utse elever som presterat och utmärkt sig lite extra.

BEL-galan, som är en årlig tradition, har pågått under festliga former i många år och innehåller både inledningstal av gymnasiechef Staffan Hörnberg, musikunderhållning av Lindeskolans musikestetiska program och utdelning av stipendier.

Hanna Lindgren (Estetiska programmet – estetik & media) fick stipendiet med följande motivering. ”Den nominerade eleven för inriktningen estetik och media är en positiv och seriös förebild i klassrummet. Eleven vill alltid utvecklas inom ramen för esteternas verksamhet och tar dessutom ständiga steg framåt i sin dansutbildning på idrottscollege.”

Elina Brogren (Estetiska programmet – musik) fick stipendiet med följande motivering: ”Den nominerade eleven för musikinriktningen är en elev som brinner för alla former av estetiska uttryck. Eleven har förmågan att kombinera sina studier med karaktärsämnena på ett seriöst sätt, och ligger på en hög nivå i alla ämnen.”

Övriga stipendiater:

 • Bergslagens Sparbank hyllar duktiga elever på Lindeskolan i Lindesberg

  Elever på Estetiska programmet svarar traditionsenligt för musikunderhållningen på BEL-galan. Foto: Bergslagens Sparbank

  Barn- och fritidsprogrammet: Suepsakun Watthaen

 • Bygg- och anläggningsprogrammet: Sebastian Bergsten
 • El- och energiprogrammet: Lukas Söderkvist
 • Ekonomiprogrammet: Ebba Lennhammar
 • Fordonsprogrammet: Saga Sandberg
 • Naturvetenskapsprogrammet: Elin Eriksson
 • Samhällsvetenskapsprogrammet: Lowa Möller & Nikelle Cederlund (delat pris)
 • Teknikprogrammet: Arvid Pagstedt
 • Introduktionsprogrammet IMA: Aweys Mahamed Osman
 • Introduktionsprogrammet IMD: Lex Merlin Kronberg
 • Skolpriset: Arvid Pagstedt

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>