Hem EVENT Bibbcon är tillbaka – nu nördigare än någonsin!

Bibbcon är tillbaka – nu nördigare än någonsin!

Publicerat av: Redaktionen

Den 5 maj smäller det på Stadsbiblioteket i Jönköping! Spelkonventet Bibbcon har blivit en tradition på biblioteket.

Det lockar folk i alla åldrar med en sak gemensamt – de gillar spel och nördkultur.

Bibbcon är tillbaka – nu nördigare än någonsin!

Kom och testa roll-, bräd- och figurspel. Fynda på nördloppis eller skapa i cosverkstaden!

I årets kommunbudget fick biblioteken extra medel för att förstärka personalstyrkan under 2018.

Det gjorde man bland annat genom att anställa en utvecklare för ungdomsverksamheten på Stadsbiblioteket. Tack vare den satsningen har årets Bibbcon kunnat bli ännu lite större och ännu lite nördigare än vanligt.

-I år har vi utökat med en nördloppis och med en scen med roliga programpunkter som ”cosplay för nybörjare” , berättar verksamhetsutvecklare Maria Friedner.

Tillsammans med Anna Kjellerstedt, kultursekreterare, och representanter för Studiefrämjandet, Vätterspel och Gameboards & Broadswords Syd genomför hon konventet.

– Bibbcon är ett bra exempel på hur vi kan samverka och skapa kreativa och roliga saker inom kulturen! Spelföreningarna har kunskapen och eldsjälarna, vi på kommunen har lokaler och personal. Tillsammans skapar vi något superhäftigt.

Välkommen till Stadsbiblioteket den 5 maj!

PS. Kvällen före Bibbcon är det Internationella Star Wars dagen, 4 maj. Det firar Stadsbiblioteket med att visa ”The Last Jedi”. Det är också ett led i utvecklingen av ungdomsverksamheten.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>