Cosafe Skolsäkerhet når ny milstolpe 1 000 000 elever runt om i Sverige
Hem SÄKERHET Cosafe Skolsäkerhet når ny milstolpe 1 000 000 elever runt om i Sverige

Cosafe Skolsäkerhet når ny milstolpe 1 000 000 elever runt om i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Hösten 2020 startade Cosafes fullskaliga utrullning av koncept Skolsäkerhet i hela Sverige.

Nu hjälper Cosafe skolhuvudmän att skapa en trygg och säker skolmiljö för 1 miljon elever.

Cosafe är den marknadsledande lösningen inom skolsäkerhet och hjälper skolor att skapa en trygg miljö för skolpersonal och elever. Hösten 2020 lanserades Cosafes koncept Skolsäkerhet i hela Sverige och lösningen har blivit väldigt efterfrågad. Idag används Cosafe av kommunala och privata huvudmän vars skolor ansvarar för över 1 000 000 elever runt om i Sverige.

Framgångsfaktorn har varit att erbjuda en funktionell plattform som samtidigt är väldigt enkel att införa och använda. En av många användare är Norrevångsskolan i Eslöv där Pelle Jansson är Biträdande rektor.

Cosafe Skolsäkerhet når ny milstolpe 1 000 000 elever runt om i Sverige– På Norrevångsskolan använder vi oss av Cosafe och det ger en ökad trygghetskänsla, en lättillgänglig krisplan och vi samarbetar mer effektivt även vid mindre incidenter, säger Pelle Jansson.

Med Cosafe har de föråldrade och dyra larmknapparna ersatts och flyttat in i varje medarbetares mobiltelefon, läsplatta eller dator. Nu kan rätt information snabbt nå rätt person vid rätt tillfälle.

Med larmappen behåller man även trygghetskänslan utanför skolområdet på t.ex. skolutflykter eller på vägen till och från arbetsplatsen.

Funktionen för inrymningslarm har många skolor efterfrågat mot bakgrund av de allvarliga incidenter som skett på skolor i Sverige senaste åren.

– Vid händelse av allvarlig incident med våldsam obehörig besökare kan skolorna med inrymningsfunktionen snabbt få elever och lärare att stänga in sig i säkerhet snarare än utrymma lokalerna. Det är ett viktigt verktyg som skolorna saknat med tidigare konventionella säkerhetslösningar, säger bolagets VD Alexis Nicou.

Läs mer på Cosafe Skolsäkerhet om hur Jönköping, Köping och Stockholms stad tryggar skolmiljön med hjälp av Cosafe.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>