Här är årets vinnare av Läromedelsförfattarnas pris 2022
Hem EVENT Här är årets vinnare av Läromedelsförfattarnas pris 2022

Här är årets vinnare av Läromedelsförfattarnas pris 2022

Publicerat av: Redaktionen

Idag presenteras vinnarna av Läromedelsförfattarnas pris 2022 – Sveriges tyngsta pris för författare av läromedel och kurslitteratur.

– Det är med stor glädje vi presenterar vinnarna idag.

-Bakom varje läromedel och all kurslitteratur finns kunniga och engagerade författare. Med det här priset vill vi uppmärksamma det viktiga och omfattande arbete de författarna gör, säger Frida Engman, förbundsdirektör Läromedelsförfattarna.

Här är årets vinnare av Läromedelsförfattarnas pris 2022

Torkel Klingberg, Monika Knutagård och Roger Säljö är årets vinnare av Läromedelsförfattarnas pris. Foto: Kajsa Göransson

Tre pristagare

Priset består av tre kategorier: Läromedel, Kurslitteratur och Läromedelsförfattarnas särskilda pris. Monika Knutagård, författare i spanska, tar emot 100 000 kronor i kategori Läromedel. Roger Säljö, forskare på Göteborgs universitet, tar emot 100 000 kronor i kategori Kurslitteratur. Torkel Klingberg, hjärnforskare på Karolinska Institutet, tar emot Läromedelsförfattarnas särskilda pris på 50 000 kronor.

– Det är jätteroligt att få det här priset, och att uppmärksammas för mina insatser. Det känns särskilt roligt att få det från Läromedelsförfattarna eftersom jag älskar böcker och hoppas fortsätta kunna skriva, säger Torkel Klingberg.

Instiftades 2020

Läromedelsförfattarnas pris instiftades 2020, och det här är tredje året priset delas ut. Syftet med priset är att hylla författarskapet bakom läromedel och kurslitteratur, samt att lyfta deras viktiga roll i Utbildningssverige

– Det finns otroligt många skickliga läromedels- och kurslitteraturförfattare i Sverige, och att dela ut Läromedelsförfattarnas pris är bland det roligaste vi gör varje år. Vi är stolta över de vinnare vi presenterar idag, säger Läromedelsförfattarnas ordförande Per Kornhall, som sitter i prisjuryn.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>