Hem APPAR Skånska lärare testpiloter för nytänkande klimatutbildning – bygger på onlinespel och sociala nätverk

Skånska lärare testpiloter för nytänkande klimatutbildning – bygger på onlinespel och sociala nätverk

Publicerat av: Redaktionen

Under mars och april månad blir 10 lärare i Skåne testpiloter för en unik klimatutbildning och pedagoger i Malmö, Simrishamn, Lund, Trelleborg har redan anmält sitt intresse.

Målet är att nå 20 000 personer med utbildningen som utvecklats inom ett EU-projekt där Energikontoret Skåne medverkar.

– Jag upplever att det finns en klimattrötthet och genom denna utbildning vill vi sprida en positiv känsla. Den generation som växer upp nu vill ha en hållbar värld och här ger vi kunskaper om vilka val som gör stor skillnad för vår klimatpåverkan, säger Anna Mattsson som är projektledare på Energikontoret Skåne.

Modern teknik och pedagogik

Skånska lärare testpiloter för nytänkande klimatutbildning - bygger på onlinespel och sociala nätverk

– Utbildningen är unik eftersom den dels bygger på inlärning med modern teknik i form av spel, appar, sociala nätverk och webbaserade verktyg, säger Anna Mattsson som ä projektledare på Energikontoret Skåne.

Utbildningen är unik eftersom den dels bygger på inlärning med modern teknik i form av spel, appar, sociala nätverk och webbaserade verktyg.

– Vi har inte sett att det finns någon lika bred utbildning sedan tidigare, den kan användas av alla lärare oavsett ämne och fungerar lika bra inom ekonomi som samhällskunskap och naturvetenskap. Lärarna kan själv anpassa utbildningen så att den kan användas en hel termin eller bara någon timme, fortsätter Anna.

Utbildningen ska testas under våren och därefter anpassas så att det kan börja användas början av 2018.

– Intresset är stort, men det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig som testpilot. Målet är att vi ska nå 20 000 personer med utbildningen, både barn och vuxna, förklarar Anna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>