Hem POLITIK Minister deltar på konferens om livslångt lärande

Minister deltar på konferens om livslångt lärande

Publicerat av: Redaktionen

Nyligen stod det klart att Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, deltar på konferensen Nya vägar för livslångt lärande den 16-17 maj som bland andra Högskolan Väst står bakom.

Vid sidan om ministern deltar också ordförande i TCO Eva Nordmark.

Från Högskolan Väst deltar bland andra rektor Martin Hellström och prorektor Jan Theliander.

– Konferensens fokus på ökad tillgång till högre utbildning i hela landet är väldigt angeläget. Det handlar om att visa på de konkurrensfördelar som det medför – både för individen och för samhället – genom stärkt näringslivsutveckling och kompetens till ett arbetsliv i snabb utveckling. Men det handlar också om att bättre tillgång till högre utbildning ger förutsättningar för en god och hållbar samhällsutveckling i hela landet, säger Martin Hellström, rektor Högskolan Väst.

Minister deltar på konferens om livslångt lärande

Helene Hellmark Knutsson, Johan Wester och Eva Nordmark – heta namn på konferensen!

Konferensen ringar in flera av de stora utmaningar som mindre kommuner står inför. En av de största utmaningarna är kompetensförsörjningen. Geografin spelar idag en avgörande roll för vilka möjligheter individen har att ta del av högre utbildning. Det påverkar näringslivets konkurrenskraft och välfärden runt om i landet – inom allt från industri och tjänstesektor till skola, vård och omsorg.

Nya vägar behövs för en hållbar samhällsutveckling i hela landet. Det kan betyda nya sätt att planera och finansiera högre utbildning. Det kan också innebära mer flexibla former för lärande än de som används idag.

Teman som kommer att belysas och diskuteras under dagarna är Livslångt lärande, Kompetensförsörjning, Kompetensutveckling, Högre utbildning och Arbetsmarknad, Högre utbildning och god samhällsutveckling i hela landet, Tillgång till högre utbildning och FoU i landsbygdskommuner.

Konferensen hålls i Västervik 16-17 maj och arrangeras av Högskolan Väst, Linnéuniversitetet, Campus Västervik och TCO.

Mer information: http://nyavagar.se/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>