Hem EVENT SolidWorks bjöd på högljudd show i snabbt tempo

SolidWorks bjöd på högljudd show i snabbt tempo

Publicerat av: Redaktionen

SolidWorks förbättrar och utvecklar.

Nu i februari höll de ett tre dagar långt event i Los Angeles där de bland annat tillkännagav att SolidWorks kommer med egen CAM.

Målsättningen på sikt är att man ska kunna designa och därefter enkelt tycka på en knapp för att få föremålet tillverkat.

SolidWorks bjöd på högljudd show i snabbt tempoMer än 5 000 besökare var på SolidWorks World 2017. Eventet var avsett att vara inspirerande. Den som jobbar med design och som ingenjör kan utan tvekan åka hem med ett stort mått arbetsglädje i bagaget och lust att fortsätta använda sitt CAD-verktyg till att lyckas i tillverkningsindustrin. Det var lite som att gå på rockkonsert med hög musik, bilder och effekter men också med många framträdanden där man fick information om allt gott man kan få ut av att jobba med  SolidWorks.

Besökarna fick möjlighet att möta företrädarna för SolidWorks, delta i utbildning, möta SolidWorks partners och helt enkelt känna efter att SolidWorks är rätt investering också i framtiden. Två av SolidWorks partners: HP och Stratasys tillkännagav också nya produkter särskilt avsedda för den som jobbar med design.

Nya 3D-skrivare från Stratasys

Stratasys presenterade en ny familj 3D-skrivare. Den ska få ett överkomlig pris, vara lätt att använda och kunna skriva ut produkter med hög kvalitet. Stratasys företrädare sa att de tror att de kan förändra marknaden och nå många nya användare med den nya produktserien.

HP visade sin nya HP ZBook 15u G4 som är en mobil arbetsstation (en laptop). Sean Young som är Worldwide Segment Manager på HP berättade att den är perfekt för den som arbetar med SolidWorks – och certifierad för programmet. HP har en lång historia av att göra arbetsstationer för CAD och samarbetet med SolidWorks har pågått länge. HP har också själva anställda som använder SolidWorks till att göra design.

Dessutom visade HP sin helt nya HP Z2 Mini som är en arbetsstation i miniformat. Det är inte en laptop utan en låda men den är 10 gånger mindre än HPs mest kraftfulla arbetsstation för skrivbordet. Trots det har den samma kapacitet som en stor. Litenheten gör att man kan använda den på ett flexibelt sätt.

Vad kommer man då att minnas av konferensen? En självklar sak är att SolidWorks CEO Gian Paolo Basso lånade sig själv till ett magiskt trick på scenen där han såg ut att få sitt huvud avsågat. En av SolidWorks kunder utförde tricket. Kunden ritar alla sina tricks i SolidWorks och jobbar bland annat med magikern David Copperfield. Frågan var om SolidWorks CEO kunde lita på SolidWorks så pass att han vågade lägga huvudet intill sågen? Det gjorde han.

Publiken var uppenbarligen van vid magi och litade även de på på SolidWorks och magikern på scenen för de var mer roade än förfärade.

Tänk bättre med hjälp av National Geographic!

Något annat att ta med sig hem från konferensen var medverkan av en TV-kändis från National Geographics TV-kanal Jason Silva. Han är programledare för en populär serie som heter Brain games som visas i över 100 länder och ofta används i undervisningen i skolor. Jason har som målsättning att tittarna ska utveckla sitt tänkande samtidigt som han undersöker hur vi kan tänkas komma att leva i framtiden. Han berättade att han har en passion för mänsklig kreativitet och fantasi och att det ledde honom att intressera sig för teknik och innovation.

Temat på konferensen var The New, The Next, The Never Before. Företrädare för pressen fick möta Suchit Jain från SolidWorks som berättade om SolidWorks strategi som de kallar Smart Manufacturing. Nya verktyget SolidWorks CAM (som alltså tillkännagavs på den här konferensen) kommer i oktober. Prissättningen ska bli sådan att kunder har råd med den men kommer att bestämmas senare. SolidWorks kommer inte att be den som redan använder CAM från en annan leverantör att byta om de inte själva vill.

Tillverka genom att trycka på en knapp

Smart Manufacturing handlar enligt SolidWorks om optimering och tillverkning. Helst vill man så småningom nå så långt att man bara behöver trycka på en knapp för att få något tillverkat. Dit kanske man kommer så småningom men med den nya lösningen blir det redan nu möjligt att göra 2 1/2-axlig bearbetning. SolidWorks har dessutom målet att höja kunskapen om integrerad design och tillverkning och hur metoden kan förbättra produktutvecklingen.

IT-Pedagogen träffade Brian Houle från SolidWorks på ett möte för journalister i anslutning till konferensen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>