Hem NYHETER ​Cool Minds får stöd från Sten K Stiftelsen till vetenskapsfestivalen Big Bang Festival

​Cool Minds får stöd från Sten K Stiftelsen till vetenskapsfestivalen Big Bang Festival

Publicerat av: Redaktionen

Tillsammans med Folkets Park och andra aktörer ska Cool Minds arrangera en vetenskapsfestival som ämnar på att inspirera och engagera barn inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling.

Festivalen, som heter Big Bang Festival, är en levande fest som kombinerar kunskap och lärande, med skoj och festivalkänsla.

​Cool Minds får stöd från Sten K Stiftelsen till vetenskapsfestivalen Big Bang Festival

Mellan den 17-20 juli kommer vi att erbjuda ett fullspäckat program med workshops, kurser, tävlingar, skaparverkstäder, föreläsningar och shower.

Huvudmålgruppen är barn mellan 5-18 år, men aktiviteter kommer även att erbjudas vuxna samt pedagoger.

Alla som deltar i aktiviteterna ska få möjlighet att ställa stora frågor, samtidigt som de på ett interaktivt sätt ökar sin förståelse för omvärlden och kommer närmre aktuell forskning.

– Festivalen är ett sätt för oss att uppnå ett övergripande mål vi har här på Cool Minds, nämligen att inspirera barn till att associera vetenskap och teknik med något som är coolt och spännande, kommenterar Cool Minds VD Marielle Sterner.

25.000 besökare förväntas under Big Bang Festival. Festivalen kommer att sprida ut sig över hela Folkets Park, och kommer att vara gratis att besöka.

– Det är tack vare stödet vi får från Sten K stiftelse som vi kan hålla i denna festival utan inträdesavgifter. Det är viktigt att festivalen är gratis, så att alla kan känna sig välkomna!

Programmet är fortfarande hemligt, men Marielle Sterner kan redan nu avslöja några av aktiviteterna som kommer att ske.

– På fredagen kommer vi att arrangera en solbåtstävling. Då får barnen först bygga en egen soldriven båt, och sedan tävla mot sina kamrater i plaskdammen i Folkets Park! Till de vuxna besökare kommer vi bland annat arrangera en paneldiskussion kring hur vi kan inspirera fler flickor och kvinnor till IT och teknik.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>