Hem NYHETER ​Kungl. Musikhögskolan i samarbete med El Sistema Academy

​Kungl. Musikhögskolan i samarbete med El Sistema Academy

Publicerat av: Redaktionen

Nu ges möjlighet för musikpedagoger i Kulturskolan runt om i landet att kompetensutveckla sig i orkesterspel och körsång för barn och ungdomar.

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm samarbetar med El Sistema Academy och erbjuder nu en kurs för första gången med just den här profilen och speciella inriktningen.

​Kungl. Musikhögskolan i samarbete med El Sistema Academy

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Foto: Ola Fogelström

Nu öppnar anmälan till kurs på Kungl. Musikhögskolan där man får fördjupa sitt kunnande i att leda körsång och orkesterspel för barn och unga. Kursen vänder sig till musiklärare i hela landet och kommer att äga rum i januari 2021 i Stockholm.

Kursen kommer ingå i en del av El Sistema Academy, som arrangeras av Stiftelsen El Sistema Sverige, och som är en nationell samlingsplats för förkovran och inspiration kring El Sistema med lärare och föreläsare från Sverige och utomlands.

”Vi är väldigt glada över att Kungl. Musikhögskolan tillvaratar det stora intresse som finns för El Sistema-metoden”, säger Eric Sjöström, chef och styrelseordförande för Stiftelsen El Sistema Sverige.

”Vi har ju tidigare själva arrangerat El Sistema Academy– nu kommer det ske i direkt samverkan med Kungl. Musikhögskolan. Det uppfattar jag som ett stort genomslag och erkännande för El Sistema som undervisningsmetod i Sverige.”

”El Sistema gör ett mycket fint och viktigt arbete för våra barn och ungdomars möjlighet att utveckla musikaliska kunskaper”, säger Per-Henrik Holgersson, akademichef för musik, pedagogik och samhälle vid Kungl. Musikhögskolan. ”Nu kommer det finnas möjligheter för studenter i kursen att ta del av hur El Sistema arbetar och samtidigt relatera detta till ämnesdidaktisk forskning”.

Eftersom kursen nu är kostnadsfri bereds fler möjlighet att ta del av undervisningen. Kursen är öppen att söka för de som har grundläggande behörighet för högskolestudier samt särskild behörighet: anställning inom kulturskolan eller motsvarande.

Kursansvarig är Ronny Linderborg, lärare vid Kungl. Musikhögskolan, som tillsammans med Ron Davis Alvarez, konstnärlig ledare för El Sistema Sverige, planerar och genomför kursen. Ron Davis Alvarez har lett kurser på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet, som var det första lärosätet i Sverige att erbjuda El Sistema-kurser.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>