Hem EVENT 48-timmars hackathon på Högskolan i Halmstad sätter fokus på kreativa lärandemiljöer

48-timmars hackathon på Högskolan i Halmstad sätter fokus på kreativa lärandemiljöer

Publicerat av: Redaktionen

Att den omgivande miljön påverkar din kreativitet och din innovationskraft är välkänt.

Trots det är många inne- och utemiljöer knappast en given plats för informella, inspirerande möten och lärande.

Det vill arrangörerna bakom innovationsveckan på Högskolan i Halmstad råda bot på och samlar därför ett gäng idérika och kreativa människor med olika bakgrund i ett 48-timmars hackathon för att de tillsammans i gränsöverskridande lag ska ge liv åt påhittiga förslag på hur framtidens kreativa miljöer kan utformas.

48-timmars hackathon på Högskolan i Halmstad sätter fokus på kreativa lärandemiljöer

På fredag eftermiddag drar ett hackathon med fokus på problemlösningen i gång.

Under två dygn stänger en skara kreativa personer in sig på Digitalt laborativt centrum på Högskolan för att tillsammans jobba fram förslag och lösningar för framtidens lärandemiljöer. Olika inne- och utemiljöer i och runt campus används som så kallade testbäddar.

– Syftet med innovationsveckan och hackathon är att stimulera innovativt tänkande och få människor att mötas under roliga och inspirerande former för att ta fram lösningar på samhällsutmaningar.

I år sätter vi samman lag bestående av studenter, företagare, möbeltillverkare, arkitekter, programmerare och forskare som tillsammans kan ta fram kreativa och innovativa lösningar på hur våra omgivande miljöer kan förbättras, säger Staffan Enting från Högskolan i Halmstads innovationsaktiebolag som arrangerar innovationsveckan och hackathon.

TID: 23–25 NOVEMBER 2018

Fredag 23 november

  • Kl. 16.00: introduktion och presentation
  • Kl. 18.00: hackathon startar (pågår i 48 timmar)

Söndag 25 november

  • Kl. 18.00 det vinnande laget presenteras

Under hela helgen pågår inspirerande föreläsningar, utbildningar och evenemang.

PLATS
Digitalt laborativt centrum, hus Q, Högskolan i Halmstad

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>