Hem NYHETER AcadeMedia deltar i Nackas satsning på Vercity

AcadeMedia deltar i Nackas satsning på Vercity

Publicerat av: Redaktionen

AcadeMedia är en av samarbetspartnerna i Nacka kommuns nya satsning Vercity som inviger sin pilotverksamhet nu på fredag.

Tanken med Vercity är att det ska vara en plats för högre studier, kreativ utveckling och lärande.

AcadeMedia deltar i Nackas satsning på Vercity

Foto: Ryno Quantz/Nacka kommun

Förutom AcadeMedia är även statens forskningsinstitut RISE, Företagsekonomiska Institutet (FEI) och Nackademin med i satsningen.

Klara Palmberg-Broryd är strategi- och förnyelsedirektör i Nacka kommun.

– I Vercity för vi samman olika aktörer som inte bara erbjuder utbildning utan också tillsammans testar hur utbildningar och lärmiljöer behöver se ut för att Sverige ska fortsätta att vara världsledande på kunskap och utveckling, säger hon.

Att AcadeMedia är med redan från början skapar möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av Vercity, som Nacka kommun själva beskriver som en galleria för högre utbildning och en labbmiljö för framtidens lärande.

– Det är en spännande satsning och det känns särskilt roligt att vi är flera olika aktörer som vill bygga något tillsammans. Vi kommer att använda Vercity till olika saker, som att testa nya arbetssätt, anordna seminarier och interna utbildningar. Vi tror på kraften i att jobba nära andra utbildningsaktörer, näringslivet och forskningen, säger Jens Eriksson, chef för AcadeMedias gymnasieskolor.

Nära samverkan mellan näringsliv och utbildning

En uttalad ambition som Nacka kommun har med Vercity är att utmana dagens system för högre utbildning, med fokus på arbetsmarknadens stora behov av omställning och de färdigheter som framtidens arbetsmarknad kräver.

Nära samverkan mellan näringsliv och utbildning ska vara en en framgångsfaktorerna.

– Vi vill självklart vara med och påverka svenskt utbildningsväsende, gärna tillsammans med andra som också har ambitioner att ligga i framkant. Vi ser Vercity som en plats som ger förutsättningar för innovation och samarbete, och det känns kul att piloten drar igång nu, säger Jens Eriksson.

På invigningen nu på fredag deltar bland andra Christer Hammar, chef för AcadeMedias vuxenutbildning, i ett panelsamtal om bildning, innovation och lärande på nya sätt.

Läs mer om Vercity på Nacka kommuns webb. 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>