Hem NYHETER Anna Ekström deltar vid digitalt OECD-möte om hur pandemin har påverkat skolan

Anna Ekström deltar vid digitalt OECD-möte om hur pandemin har påverkat skolan

Publicerat av: Redaktionen

I dag arrangeras en digital variant av den årliga OECD-konferensen International Summit on the Teaching Profession (ISTP) med fokus på hur regeringar och lärarfackförbund arbetar med den pågående covid-19-pandemin och vilka lärdomar som kan dras.

Sverige representeras av utbildningsminister Anna Ekström och Johanna Jaara Åstrand, ordförande för Lärarförbundet, som kommer att tala om vilka åtgärder den svenska regeringen har valt att vidta vad gäller skolsystemet.

Anna Ekström deltar vid digitalt OECD-möte om hur pandemin har påverkat skolan

Anna Ekström

På mötet kommer man även att diskutera hur pandemin har påverkat jämlikheten i skolsystemen samt hur man arbetar på medellång sikt för att begränsa den negativa effekten på elever, familjer och lärare, särskilt för dem som tillhör de mest marginaliserade grupperna.

OECD:s utbildningschef Andreas Schleicher samt representanter från Lärarnas Riksförbund kommer också att delta.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>