Hem NYHETER Utveckla din kreativa sida under årets höstlov på Cool Minds

Utveckla din kreativa sida under årets höstlov på Cool Minds

Publicerat av: Redaktionen

Höstlov, läslov eller varför inte programmeringslov?

Under vecka 44 är det dags för årets höstlov och på Cool Minds finns det kurser i både programmering och filmskapande.

Utveckla din kreativa sida under årets höstlov på Cool Minds

Programmering är inte bara en massa koder. På Cool Minds lär sig deltagarna först visuell programmering. Fotograf: Ronja Feuer

Under lovet är det ibland svårt att få ihop vardagen med arbete och planera in fritidstider. Lovet kan också bli långtråkigt för den som gillar utmaningar. På Cool Minds får man möjligheten att lära sig något nytt samtidigt som det är roligt. Under lovet finns det därför två olika kurser att delta i, en programmeringskurs och en filmkurs. Programmeringen riktar sig till nybörjare där man får lära sig visuell spelprogrammering genom Scratch. I filmkursen får deltagarna lära sig att skriva manus, skapa egen rekvisita, och sedan även filma och klippa. Under årets höstlov är det dessutom tema skräck under filmkursen.

Om man fått ledigt tillsammans med sitt barn någon dag under lovet kan man dessutom besöka Cool Minds drop in-verksamhet. Här finns det mycket olika saker att hitta på, bland annat måla på keramik i skaparverkstaden, spela virtual reality i spelsalen och lära sig om kroppens anatomi i biologirummet. Öppettiderna är längre under hela lovet, 10-19 varje dag.

För den som vill hitta på något ute i Folkets Park erbjuder Cool Minds varje vardag en CSI-runda där man få vara med och lösa ett mysterium. CSI-rundan är helt kostnadsfri och material hämtas inne i Cool Minds reception mellan 13-14 varje vardag på lovet.

Höstlovet äger rum under vecka 44. Med anledning av rådande situation desinfekterar Cool Minds regelbundet allmänna ytor i lokalen och alla kurser begränsas till maximalt 15 deltagande per kurs. För att inte överskriva totalt 50 personer i lokalen kan det förekomma köbildning utanför lokalen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>