Hem SKOLPARTNERCAPERIO BETT-konferensen i London

BETT-konferensen i London

Publicerat av: Redaktionen

Årets stora konferens kring IT och utbildning ägde nyligen rum i London. Varje år ger BETT besökarna möjligheten att få experimentera med den senaste teknologin, lyssna på inspirerande föreläsare och experter i branschen samt inte minst att få träffa kollegor från hela världen.

– Utbildning och IT i kraftfull kombination

Världens största mässa för utbildning och IT är naturligtvis välbesökt. Acer, som har stort fokus på skolan, är en av många utställare som ser styrkan i att synas i sammanhanget och få möjlighet att nätverka och knyta kontakter. Vi talade närmare med Thomas Rask, Sales & Project Management på Acer, och han betonade vikten av att vara på plats på BETT.

  • Sverige ligger långt framme på det här området och det gör vi på Acer också. Nu är vi här med
    P1420079

    Thomas Rask, Sales & Marketing Management, Acer

    återförsäljare och utvalda kunder. Atea, Caperio och Lin Education är de tre återförsäljare som vi har störst samarbete med när det gäller skolan.

Acer har flera produkter med skolan som målgrupp.

  • Vi har bäst träffsäkerhet när vi vänder oss till mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Där efterfrågas 11 – 13 tum och produkter med innovationstänk, produkter som har funktioner som kan länkas till skolvärlden. Det är i den kategorin vi växer mest.

Utbildning och IT är en bransch på stark frammarsch och i år lägger BETT fokus på forskning. Konferensen rör sig kring temat ”idag och framtiden” och har inslag kring rymden och vetenskapslaboratorier.

  • Mycket har hänt sista tiden och mer kommer vid nästa årsskifte. När Google introducerad Chromebooks var det stort, det är en ny kategori som skapar konkurrens men också stimulans på marknaden. Det är en innovation i sig att det finns en spelare till.
  • Jag ser positivt på året som kommer. Vi har haft ett fantastist resultat vårt mål 2016 är inte bara att bibehålla marknadsandelar, utan även att öka dem. Vi kommer också titta på vad kan vi göra med de produkter – t ex windows tablets och standard pc – som är särskilt anpassade för skolan.

Parallellt med konferensen håller en av Acers större återförsäljare en minimässa på annan plats i London, anordnar affärsmingel, middagar med mera. Ett minst lika viktigt inslag. Allt för att på bästa sätt kunna synas och nätverka samt träffa kunder och partners.

[slideshow_deploy id=’1274′]

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>