Hem EVENT Den största generationsväxlingen någonsin för ingenjörer

Den största generationsväxlingen någonsin för ingenjörer

Publicerat av: Redaktionen

​Womengineer arbetar för att fler unga tjejer ska bli ingenjörer och kommer i en paneldebatt 26 mars på mässan Advanced Engineering att sätta fingret på vilka nästa generations ingenjörer är och hur man attraherar dem, i syfte att belysa frågan ytterligare och komma framåt.

I dagens samhälle finns ett stort problem. Unga tjejer väljer inte tekniska utbildningar.

Den största generationsväxlingen någonsin för ingenjörer

Emelie Emanuelsson, vd för Womengineer

Okunskap om vad dessa utbildningar innebär, förlegade normer i samhället samt en tro om att det ska vara för svårt har, under allt för många år, skapat ett kraftigt underskott av kvinnliga ingenjörer.

Det vill Stiftelsen Womengineer ändra på.

Emelie Emanuelsson, vd för Womengineer tycker att det är viktigt att delta i forum där industrin möts som del av uppdraget.

-Det räcker inte att prata om bristen på kvinnliga ingenjörer enbart i politiska sammanhang och de som rör vidareutbildning utan debatten måste även få ta plats där bristen på kompetens är som störst. Därför är jag överlycklig att kunna vara med på mässor som Advanced Engineering och få möta industrin, säger hon.

Womengineer har i samarbete med projektledningen för mässan Advanced Engineering sytt ihop en grupp personer från näringslivet, akademin, generation Z och influencervärlden för att diskutera frågan kring hur Sverige kan ta sig an utmaningen med kompetensbrist av ingenjörer genom att börja arbeta med att attrahera nästa generations arbetskraft redan idag.

Deltagarna är:

Elin Häggberg, Journalist, driver bloggen teknifik, podden teknikens under mm

Louise Lindberg, Growth Lead – consumer digital OWN, Volvo Cars

Julia Koltys, Employer Branding responsible Volvo Trucks Technology Swede

Anders Johanson, SVP Innovation and Technology & CTO, Husqvarna Group; Adj. Professor Ind. Product Dev. KTH; BoD member, Etac Group

Moderator: Emelie Samuelsson, vd Womengineer

Womengineer och mässan välkomnar akademi, politiker, näringsliv och övriga yrkesverksamma intressenter att lyssna och delta i paneldiskussionen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>