Går det att lyfta skolresultaten i utanförskapsskolorna?
Hem UTBILDNING Går det att lyfta nu skolresultaten i utanförskapsskolorna?

Går det att lyfta nu skolresultaten i utanförskapsskolorna?

Publicerat av: Redaktionen

Igår deltog rektorn för Internationella Engelska Skolan i Eskilstuna, Damian Brunker, tillsammans med brittiska rektorn Katherine Birbalsingh som grundat Mikaela School i London, och forskaren Gabriel Heller Sahlgren, som skrivit en rapport om den så kallade No Excuse-modellen.

Internationella Engelska Skolan i Eskilstuna är ett framgångsexempel när det gäller att arbeta med att höja kunskasresultaten i utanförskapsområden.

Går det att lyfta skolresultaten i utanförskapsskolorna?

Damian Brunker, rektor på Internationella Engelska Skolan i Eskilstuna

Skolan, som är den tredje största grundskolan i Sverige och ligger i utanförskapsområdet Fröslunda där gängvåld och dödsskjutningar tyvärr blivit en del av vardagen, har 77 procent elever med utländsk bakgrund. Likväl uppnår 96 procent av eleverna gymnasiebehörighet, vilket kan jämföras med det nationella snittet på 85 procent.

Brunker och hans team på IES Eskilstuna har åstadkommit detta genom hårt arbete och en skolkultur som fokuserar på Discipline, Knowledge, School Spirit, Community.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>