Högskolans samverkan med kommun och näringsliv hyllas nationellt
Hem NYHETER Högskolans samverkan med kommun och näringsliv hyllas nu nationellt

Högskolans samverkan med kommun och näringsliv hyllas nu nationellt

Publicerat av: Redaktionen

HSS-konferensen arrangeras vartannat år av svenska högskolor och universitet.

Syftet är att diskutera stora samhällsutmaningar och hur de ska lösas för ett mer hållbart samhälle.

På årets konferens hyllades högskolans samverkan med kommunen under rubriken ”succésamverkan i södra Sverige”.

HSS står för ”högskola och samhälle i samverkan” och är en konferens som samlar deltagare från akademi, näringsliv, offentlig sektor, politik och civilsamhälle. I år är den i Trollhättan med Högskolan Väst som värd, och temat är ”Working Together, Learning Together, Living Together”. Som ett gott exempel på detta, hyllas hur Kristianstad gått tillväga för att skapa en hållbar och okomplicerad samverkan mellan kommun, akademi, näringsliv och idéburen sektor.

– Vårt innovationsutbildning Imagine har lyfts här fram som ett föredömligt verktyg för att bjuda in till samverkan på olika nivåer. De små och medelstora företag som är med ser inte bara studenterna som studenter, utan som framtida samarbetspartner och resurser. Det tar tillvara på deras kompetens och utvecklar den, vilket är viktigt för det livslånga lärandet.

Högskolans samverkan med kommun och näringsliv hyllas nationellt

Fredrika Braw, innovationsstrateg Högskolan Kristianstad, Mats Åhlander, projektledare Högskolan Kristianstad, och Ella Ekenberg, näringslivsutvecklare Kristianstads kommun. Sammanlagt finns åtta representanter för högskolan på plats.

Detta säger Fredrika Braw, innovationsstrateg Högskolan Kristianstad, som är på plats för att berätta om samarbetet tillsammans med bland andra sin kollega, projektledaren Mats Åhlander, och Kristianstads kommuns näringslivsutvecklare Ella Ekenberg.

Sammanlagt finns åtta representanter från högskolan på plats, och bevakar, lär, bidrar och nätverkar på bred front. De påpekar vikten av ett tätt samarbete för att stärka regionens hållbara kompetensförsörjning.

– Det är fantastiskt roligt att Kristianstads samarbete lyfts som en succé nationellt. För kommunen är samverkan med högskolan viktigt på många sätt, inte minst ur ett attraktivitetsperspektiv där vi gärna ser att studenterna från högskolan stannar kvar i kommunen, säger Eva-Marie Hagström, chef för avdelningen tillväxt och hållbar utveckling, på Kristianstads kommun.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>