Webinar med Skolon EdTalk
Den 6 oktober 2021 är det dags för höstterminens andra webinar med Skolon EdTalk, där vi på Skolon tillsammans med väl valda talare kommer att dela med oss av hur lärare, ledare och elever kan nyttja digitaliseringens krafter i undervisningen.
Denna gång med tema likvärdighet och att individanpassa undervisningen med hjälp av digitala verktyg.
På Skolon EdTalk, onsdagen den 6 oktober, har vi på Skolon bjudit in ett flertal inspirerande föreläsare som alla kommer att lyfta hur vi med hjälp av digitala verktyg får möjlighet att erbjuda en likvärdig och individanpassad undervisning, där vi fokuserar på området stöd för att läsa och skriva, samt språkutveckling.
Under webinaret deltar följande föreläsare:
1. Assisterande teknik för att stödja elevens förmåga att läsa och skriva
Talare: Idor Svensson, professor på Linnéuniversitetet
Om föredraget: Idor Svensson är professor på Linnéuniversitetet och bedriver forskning inom ämnet psykologi, främst avseende läs- och skrivsvårigheter och dyslexi. Idors föreläsning under Skolon EdTalk handlar om assisterande teknik (AT) för att stödja förmågan att läsa och skriva eller som ett alternativ för elever med dyslexi.
2. Vikten av att tänka brett – så kan digitala hjälpverktyg vara värdefulla för alla
Talare: Johan Swensson, användarexpert på Svensk Talteknologi
Om föredraget: Varför det är viktigt att tänka brett när man som lärare, specialpedagog eller rektor väljer digitala läs-, skriv- och språkverktyg för sina elever? Johan kommer att titta närmare på vilka möjligheter olika typer av verktyg kan ge alla elever, oavsett behov och tekniska plattformar.
I över 20 år har Svensk Talteknologis verktyg stöttat alla elever, oavsett om det är i klassrummet, på distans, i hemmet eller på språng. Oberoende om var eleverna befinner sig eller använder för teknisk plattform är vårt främsta fokus att bidra till att er skola kan möjliggöra ett tillgängligt och likvärdigt lärande för alla!
3. Roligt och utvecklande med pedagogiska webbspel i svenska
Talare: Julia Humble, klasslärare i Karlskrona kommun
Om föredraget: Julia visar smakprov på några av Alfamax 30 webbspel. Här får alla elever chans att utvecklas utifrån sin nivå. Specialpedagogiska skolmyndigheten har beviljat stöd till många av spelen.
I menyn kan man göra individuella val av svårighetsnivå vad gäller ordförråd, stavning, m.m. Det finns muntliga instruktioner och demofilmer, som gör eleverna alltmer självgående. Läraren kan ge uppdrag till eleverna och följa deras resultat. Julia berättar om sina erfarenheter i klassen.
Praktisk information om webinaret:
Datum: Onsdag 6 oktober 2021 kl 14.00 – 15.30
Plats: Delta digitalt via Zoom
Passar för: IKT-intresserade lärare, specialpedagoger, IKT-ansvariga och skolledare
Att delta i Skolon EdTalks webinar är kostnadsfritt.
Varmt välkommen med din anmälan här – och tipsa gärna en kollega!