Hem EVENT JP Infonet anordnar Barnkonventionsdagen

JP Infonet anordnar Barnkonventionsdagen

Publicerat av: Redaktionen

Den 2 februari 2022 anordnar JP Infonet Barnkonventionsdagen, en viktig dag med syftet att sprida kunskap kring hur ett framgångsrikt barnrättsarbete kan se ut.

Hur får vi till ett önskvärt barnrättsarbete i praktiken?

Konferensens huvudsakliga fokus ligger på att ge svar på just den frågan.

– Barnkonventionsdagen kommer att ge dig klarhet i hur du kan jobba konkret med barnets bästa och barns delaktighet, oavsett vilken bransch du kommer från. Du får också träffa de viktigaste beslutsfattarna och diskutera vad som saknas i dag och hur vi skärper barnrätten ytterligare, säger Helena Reinius, projektledare på JP Infonet.

På den webbsända konferensen möter du bland annat talarna Elisabet Åbjörnsson Hollmark, generaldirektör på Statens institutionsstyrelse, Magnus Jägerskog, generalsekreterare på Bris, Sofia Wallström, generaldirektör på IVO, Robert Eneljung, rådman på Göteborgs tingsrätt och Thomas Norling, justitieombudsman på JO. Under dagen kommer vi att lyfta hur förskolan, skolan och socialtjänsten arbetar, hur barnen som är i kontakt med myndigheter mår, vilka frågor som driver civilsamhället för att ytterligare förstärka barns rättigheter och vad som i praktiken görs för alla barn och inte minst för de mest utsatta barnen.

JP Infonet anordnar Barnkonventionsdagen 3Barnkonventionsdagen har ett tydligt fokus på hur du praktiskt arbetar med barnrättsarbetet utifrån barnkonventionen. Talarna kommer att ge relevanta exempel på tillvägagångssätt och metoder att tillämpa i praktiken. Vi vill att dagen ska ge inspiration och energi som leder till ett framgångsrikt barnrättsarbete i kommun, region och privat sektor.

Det finns flera anledningar till att du inte får missa barnkonventionsdagen, inte minst följande:

  • Justitieombudsmannen, Barnombudsmannen och flera barnrättsorganisationer ger dig en inblick i hur de ser på barnrättsarbetet.
  • Du får inspiration av exempel på bra tillvägagångssätt för att förbättra barnrättsarbetet från skolan och socialtjänsten.
  • Du får insyn i hur myndigheter och tillsynsmyndigheter arbetar med barnrättsarbetet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>