Hem POLITIK Lärardrama och humor ska locka fler lärare

Lärardrama och humor ska locka fler lärare

Publicerat av: Redaktionen

Stockholms stad växer och det behövs minst 1700 nya lärare per år fram till 2025 inom stadens förskolor och skolor.

För att få fler att vilja bli lärare drar utbildningsförvaltningen nu igång kommunikationssatsningen ”When you are lärare”.

Bilden av yrket ska nyanseras genom humoristiska kortfilmer som följs upp av fördjupande samtal i poddar, där medverkande lärare diskuterar yrkets möjligheter och utmaningar.

Skolborgarrådet Olle Burell (S) är mån om att hitta lösningar för lärarbristen, han säger så här om satsningen:

– Lärarbristen är en av våra allra största utmaningar inom skolan. Med ”When you are lärare” hoppas jag att vi både kan bidra till att stärka bilden av läraryrket och attrahera fler lärare att börja arbeta i Stockholms stad. Det är en av flera satsningar som jag ser att vi behöver göra.

Lärardrama och humor ska locka fler lärare

When you are lärare består av 20 kortfilmer och poddar som publiceras löpande under våren

Kortfilmerna är webbaserade och skildrar lärares vardag på ett humoristiskt sätt. Handlingen i filmerna är medvetet tillspetsad för att väcka diskussion bland framtida och blivande lärare om skolan och läraryrket.

Trailrar till några av kortfilmerna släpptes i förra veckan och från och med idag kommer 20 kortfilmer och poddar publiceras löpande under våren. Filmtrailrarna har redan setts och delats av många och diskussionen om skolan och läraryrket har redan tjuvstartat.

– Vi vill försöka nå potentiella och blivande lärare på ett nytt sätt och samtidigt skapa en diskussionsarena för lärare. Bilden av läraryrket behöver nyanseras och fördjupas, och det känns lovande att så många redan visat intresse för filmerna, säger Tony Mufic, utbildningsdirektör i Stockholms stad.

I poddarna fördjupas samtalen mellan befintliga lärare från Stockholms stad och relevanta gäster. Programmen spelas in på skolor runtom i Stockholms stad. Även elever intervjuas till flera av programmen.

Här hittar du kortfilmerna och poddarna
Filmerna och poddarna kommer synas både på Facebook och Instagram samt i utbildningsförvaltningens egna kommunikationskanaler löpande under våren. Under hashtaggen #whenyouarelärare uppmuntras lärare och allmänhet bidra till diskussionen. Första kortfilmen sänds 30 januari och efterföljs av första podden 2 februari.

Facebook: https://www.facebook.com/whenyourelarare
Hemsida:
whenyouarelarare.se
Instagram:
whenyouarelarare
#whenyouarelärare

Fakta

  • Utbildningsförvaltningen är Sveriges största arbetsgivare för lärare, det jobbar cirka 9200 grundskole- och gymnasielärare samt fritidspedagoger i staden.
  • Det finns 168 grund- och gymnasieskolor.
  • Som lärare i Stockholm stads finns det goda karriär- och kompetensutvecklingsmöjligheter. Man kan till exempel forska i pedagogisk verksamhet, bli lärarcoach, förstelärare, lektor etc. Det finns även organiserade nätverk för lärare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>