Hem NYHETER Lek och plugg på sportlovet

Lek och plugg på sportlovet

Publicerat av: Redaktionen

Göteborg finns det en stor mångfald i aktiviteter som barn och unga kan ta del av under sportlovet.

Många skolor erbjuder även möjligheten för elever att få lovskola.

Lek och plugg på sportlovet

Illustrationsbild

– Det är ett bra sätt för eleverna att lära sig mer i ämnen som de kan ha svårt för, säger George Schedin, rektor på Bergums skola 4-9.

Bergsjöskolan, Hammarkullsskolan och Bergums skola är några av de skolor som erbjuder lovskola under årets sportlov.

Tanken är att eleven får möjlighet att lära sig mer i skolämnen som de kan ha svårt för, eller där de önskar att lära sig mer.

Bergums skola erbjuder lovskola i årskurs sex, sju, åtta och nio. Det är många olika ämnen som eleverna kan få stöd i, framförallt teoretiska men även praktiska så som musik.

Lovskolan på Bergums skola 4-9 är igång måndag till onsdag denna veckan med skoldagar som är lite kortare än vanligt.

-Det blir en mysig atmosfär och lugnare lärmiljö för våra elever. Jag är också övertygad om att lovskolan fyller en social funktion där man får träffa sina kompisar i ett annorlunda sammanhang. Fokus hos oss ligger på kärnämnen med matte, svenska, engelska och SO/NO, säger George Schedin, rektor på Bergums skola.

Vad är lovskola?

Lagkravet om lovskola infördes läsåret 2017/2018. Det ska erbjudas elever i årskurs 8 och 9 till elever som riskerar att inte nå kunskapskraven för att påbörja ett nationellt yrkesprogram på gymnasiet. Lovskola ska alltid erbjudas under sommarlovet och kan arrangeras under andra lovperioder, till exempel sportlov. Varje årskurs ska ha 50 undervisningstimmar under lovskola.

Skolorna kan själva bestämma att ha så kallad frivillig lovskola i lägre årskullar om de önskar det. Det finns inget lagkrav om detta.

Det är alltid frivilligt för eleven att delta på lovskola.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>