Hem NYHETER NA Förlag tilldelas 320.000 kr av Specialpedagogiska skolmyndigheten

NA Förlag tilldelas 320.000 kr av Specialpedagogiska skolmyndigheten

Publicerat av: Redaktionen

I sin digitala satsning har NA Förlag som mål att skapa läromedel som är individanpassade och tillgängliga för alla.

Specialpedagogiska skolmyndigheten har valt att stödja projektet och tilldelar NA Förlag 320.000 kr för den digitala anpassningen.

– Med digitala verktyg ska vi anpassa materialet för att ännu bättre kunna möta elever med särskilda behov, säger Johan Paulsson Förlagschef NA Förlag.

NA Förlag tilldelas 320.000 kr av Specialpedagogiska skolmyndigheten

Satsningen sker i samråd med Specialpedagogiska skolmyndigheten och följer deras riktlinjer gällande anpassning av läromedel för människor med funktionsnedsättningar.

Digitala läromedel underlättar individuell anpassning och variation i lärandet vilket innebär ökad självständighet för eleven.

NA Förlags satsning utgår från den digitala teknikens möjligheter att erbjuda flera metoder för att möta olika behov.

– Vi lär oss alla på olika sätt och vi vill finnas där för alla elever, oavsett förutsättningar. Därför är vi mycket glada att SPSM stödjer oss i vårt arbete att anpassa och tillgängliggöra våra läromedel, säger Johan Paulsson.

Genom anpassningen kan information framställas och organiseras på nya sätt. Olika pedagogiska förklaringsmodeller erbjuds och inlärningen underlättas därmed för fler.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>