Hem EVENT Elevernas musikforskning ger biljett till Nobelprisutdelningen ​

Elevernas musikforskning ger biljett till Nobelprisutdelningen ​

Publicerat av: Redaktionen

Nu får högstadieeleverna Elsa Folkesson, Eva Nordman och Felicia Nyholm-Flatow snart ta på sig lång klänning.

De är vinnarna i Nobelmuseets forskartävling, Musikjakten, och blir därmed bland de yngsta att delta vid Nobelprisutdelningen.

 Elevernas musikforskning ger biljett till Nobelprisutdelningen ​

Det är få förunnat att få vara med när Nobelpristagarna får motta sina utmärkelser i Stockholm. Men tre högstadieelever från Mölnlycke har lyckats knipa var sin eftertraktad stol på utdelningen. På initiativ av Nobelmuseets projekt Forskarhjälpen har uppemot 1000 högstadieelever över hela Sverige undersökt hur musik skapas och komponeras med digitala verktyg. Resultatet har de presenterat på egengjorda affischer.

Genom en Facebookomröstning och en jury har den bästa affischen utsetts. Förstapriset är biljetter till Nobelprisutdelningen den 10 december.

Elsa Folkesson, Eva Nordman och Felicia Nyholm-Flatow från Ekdalaskolan i Mölnlycke kammade hem priset. Övriga klasskamrater får 5000 kronor till klasskassan.

Nästan 2 600 röster fördelades mellan 19 affischer representerade på Nobelmuseets hemsida. En jury valde därefter ut den bästa postern av de tre som låg i topp. I juryn ingick Maria Gunther, vetenskapsjournalist DN, Jörn Spolander, redaktör för Forskning och Framsteg och Eva Funck Beskow, programledare SVT m m.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>