Premiär för eventveckan Tech InWest Sweden
Hem EVENT Nu är det dags för Tech InWest Sweden

Nu är det dags för Tech InWest Sweden

Publicerat av: Redaktionen

Eventveckan som riktar sig till alla som vill driva affärer, innovation och hållbar tillväxt i Västra Götaland.

Målsättningen är att inspirera och skapa synergier och handlingskraft för att möta kommande samhällsutmaningar.

­– Vi har utmaningar framför oss som verkligen kräver att vi kraftsamlar och skyndar på utvecklingen, säger Martin Wänblom, vd för Innovatum Science Park.

– Nu har du möjligheten att tillsammans med oss gå från ord till handling. Under den här eventveckan samlas en mängd aktörer för att lyfta fram exempel på hur vi kan använda industriell teknik – nya metoder, teknologier och innovationer, för att ställa om utan att göra avkall på det goda livet, säger Martin Wänblom.

Från havets djup och ända ut i rymden
Premiär för eventveckan Tech InWest SwedenTech InWest Sweden arrangeras i samverkan mellan Innovatum Science Park, Trollhättans Stad, Högskolan Väst, Energikontor Väst och IUC Väst. Veckan bjuder på teman som rör sig från havets djup och ända ut i rymden och ger möjlighet till nätverkande, framtidsspaningar och insikter, inte minst kring möjligheterna med industriell teknik som en viktig del av omställningen till ett mer konkurrenskraftigt och hållbart näringsliv.

– Det pågår en teknikomställning som kan liknas vid en teknikrevolution. Industrimiljöer blir alltmer digitaliserade, människor och robotar ska samarbeta på nya smarta sätt, säger Lennart Malmsköld från Högskolan Väst som står bakom eventet Primusdagen under veckan.

Lockar deltagare såväl lokalt, som nationellt och internationellt
Tech InWest Sweden arrangeras på området Innovatum District i Trollhättan och lockar deltagare såväl lokalt, som nationellt och internationellt. Många av eventen är även hybrida och går att delta på digitalt.

– Vi hoppas attrahera fler företag, investeringar och kompetens till närområdet, stärka upp etablerade företag och profilera Trollhättan som central techstad i regionen. Här finns en stolt industrihistoria och framtiden för innovation och teknikutveckling med intressanta jobb- och karriärmöjligheter, säger Helena Kortered, näringslivschef i staden.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>