Hem EVENT Stockholmsmässan förvärvar Edtech Sweden – och fortsätter samarbetet med säljaren

Stockholmsmässan förvärvar Edtech Sweden – och fortsätter samarbetet med säljaren

Publicerat av: Redaktionen

”Nu tar vi Edtech Sweden till en ny nivå!” Patric Sjöberg på Stockholmsmässan och Fredrik Svensson på Meet In Grid var snabbt överens om målet.

Men hur skulle formatet för samarbetet se ut? Lösningen blev att Stockholmsmässan köper rättigheterna och går in som ny ägare till eventet, samtidigt som Meet In Grid har kvar ansvaret för seminarieprogrammet.

Edtech Sweden är en konferens om digitala möjligheter att stödja vuxnas lärande, som under de senaste tre åren blivit alltmer välkänd och etablerad bland dem som är verksamma inom HR, utbildning, strategi och organisation. Edtech är en av de snabbast växande branscherna i världen, och förväntningarna på en fortsatt stigande omsättning är stora eftersom utbildningsmarknaden bedöms vara i en tidig fas av sin digitalisering.

Stockholmsmässan förvärvar Edtech Sweden – och fortsätter samarbetet med säljarenDet finns en stark tro på att gränslandet mellan teknologi och lärande kommer utvecklas och att marknaden kommer att öka markant.

Därför kom Edtech Sweden upp till diskussion ganska snabbt när vi tillsammans med Meet In Grid tittade på vilka av deras produkter som har bäst tillväxtpotential, säger Stockholmsmässans vd Patric Sjöberg.

– Det här är ett naturligt steg för oss, och precis så vi fungerar som bolag.

Vi koncentrerar oss i första hand på att starta upp moderna mötesplatser, och när Stockholmsmässan nu kliver in hoppas vi att kunna nå ut bredare och lyfta våra möten till nästa nivå, säger Fredrik Svensson som är vd och grundare av Meet In Grid AB.

Stockholmsmässan kommer att ta över ägande och drift av konferensen, medan Meet In Grid kvarstår som ansvariga för mötets innehåll. Edtech Sweden sätter fokus på den digitala utvecklingens möjligheter för vuxnas lärande och kompetensutveckling, och har de två tidigare gångerna mötts av stort intresse både från deltagarna och från de medverkande företagen.

– Det finns en stor spännvidd inom den svenska utbildningssektorn när det gäller digitalisering, både inom skolsystemet och när det gäller vuxnas lärande. På entreprenörssidan ser vi en blandning av traditionella läromedelsföretag som tar ett nytt kliv, och mindre startup-företag som går direkt in med digitala lösningar. Vi välkomnar dem alla till Edtech Sweden, säger Emelie Nord på Stockholmsmässan som är ny projektledare för konferensen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>