Studentkåren delade ut Guldäpplet till årets lärare
Hem EVENT Studentkåren delade ut Guldäpplet till årets lärare, en per institution

Studentkåren delade ut Guldäpplet till årets lärare, en per institution

Publicerat av: Redaktionen

Under onsdagen höll Högskolan i Skövde sin avslutningshögtid för avgångsstudenter i Valhall, Skövde kulturhus. 

Guldäpplet är Studentkårens pris för årets lärare och under högtiden delades Guldäpplet ut till fem lärare, en per institution.

Studenterna har nominerat sina lärare och beskriver dem bland annat som ”motiverande”, ”stöttande” och ”den perfekta blandningen av pedagog och komiker”.

Guldäpplet delas årligen ut av Studentkåren i Skövde och går till en lärare vid varje institution på Högskolan. Syftet med priset är att uppmärksamma engagerande lärare som har visat en excellens inom pedagogik. Priset är också ett sätt att för Högskolans studenter att visa sin uppskattning för lärarens arbete.

Årets pristagare

  • Studentkåren delade ut Guldäpplet till årets lärare

    Vinnarna av Guldäpplet 2022. Från vänster: Christer Thörnqvist, John Baxter, Rania Kader, Ainhoa Goienetxea och Hanife Rexhepi.

    Rania Kader, Institutionen för hälsovetenskaper

  • Hanife Rexhepi, Institutionen för informationsteknologi
  • Ainhoa Goienetxea, Institutionen för ingenjörsvetenskap
  • Christer Thörnqvist, Institutionen för handel och företagande
  • John Baxter, Institutionen för biovetenskap.

Motiveringar

Rania Kader

Rania vill alltid att hennes studenter verkligen ska lära sig. Hon är mån om att de ska förstå hur farmakologi fungerar och hur kroppen påverkas av olika läkemedel. Rania är hård, men rättvis i sin pedagogik och som student vet man alltid vad som krävs. Hon har roliga och intressanta föreläsningar som gör att man vill veta mer.

Hanife Rexhepi

Under flera studenters studieår har de aldrig stött på en lärare som brinner så mycket för sina studenter som Hanife gör. Hon är engagerad, stöttande och drivs av att se sina studenter lyckas! Det är ett privilegium att få ha en lärare som Hanife, och att få ta del av hennes kunskap och lärdom. Hanife förtjänar att hyllas varje dag för allt hon gör. Hon är den läraren som går den extra milen för sina studenter, och jag vet att jag talar för alla när jag säger att vi är evigt tacksamma för henne!

Ainhoa Goienetxea

Ainhoa är en lärare som engagerar sig mycket i sina studenter. Man kan alltid komma med frågor till henne och hon gör sitt yttersta för att besvara dessa. Ainhoa tar ett stort ansvar för sina studenter och sina kurser vilket känns väldigt bra som student. Hon gör också föreläsningar väldigt givande och involverar studenterna. Det finns inte en föreläsning med Ainhoa där studenterna sitter tysta hela lektionen. Ainhoa är en stark, motiverande och inspirerande kvinna för ingenjörsvetenskap!

Christer Thörnqvist

Christers föreläsningar är alltid grundliga, intressanta och med uppfriskande inslag av humor. Har man frågor efteråt stannar han kvar för att försäkra sig om att studenterna har förstått. Christer sätter alltid oss studenter först och gör det där lilla extra. Trots att det kanske inte rör hans kurser tar han sig tiden att besvara frågor och ge tips. Christer är den perfekta blandningen av pedagog, komiker och något av en morfars-dröm! Christer magister har bidragit med glädje och ett enormt engagemang detta år för oss, trots sin sjukdom har han klarat det galant.

John Baxter

He was by far the most enthusiastic professor so far, his lectures were well structured and actually added something, besides just reading the slides. When supervising laboratory work he explained well enough to understand without giving away the straight answer. John is friendly, funny, respectful and takes his students education very seriously. He tries to answer all questions even though he doesn’t get the breaks he deserves. ”Every time I have a class or lab with him, I am totally convinced we’d be best buddies if given the opportunity to hang outside of school.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>