Studieförbundet NBV tar hjälp av AI – lanserar Studieplansgeneratorn
Hem UTBILDNING Studieförbundet NBV tar hjälp av AI – lanserar idag Studieplansgeneratorn

Studieförbundet NBV tar hjälp av AI – lanserar idag Studieplansgeneratorn

Publicerat av: Redaktionen

I dag lanserar Studieförbundet NBV Studieplansgeneratorn.

Med hjälp av AI kan studiecirkelsdeltagare skapa sina egna studieplaner genom att svara på några enkla frågor.

Studieplansgeneratorn är en del av Folkbildningslabbet, NBVs unika koncept för att utforska och utveckla folkbildningen med nya digitala metoder.

Studieförbundet NBV tar hjälp av AI – lanserar StudieplansgeneratornEn studieplan används i studiecirklar så att gruppen får en gemensam plan för sin lärandeprocess.

– Studieplansgeneratorn gör det lättare att komma igång. Genom att svara på några enkla frågor skapas ett förslag på en studieplan som gruppen kan diskutera. Gruppen får en gemensam karta att orientera sig med i sitt kunskapssökande, säger Samuel Somo, utvecklingsstrateg på Studieförbundet NBV.

I studieplanen bestämmer gruppen upplägget för studiecirkeln och enas kring hur de ska strukturera sin studiecirkel, utifrån behov och intressen. I Studieplansgeneratorn får deltagarna svara på frågor om ämne, syfte och mål – vilket sedan ligger till grund för ett förslag på arbetssätt och struktur. Tekniken som använts är ChatGPT som är en AI-språkmodell utvecklad av OpenAi.

– Det måste vara självklart att också civilsamhället och studieförbunden deltar i utvecklingen av användandet av AI. Med Studieplansgeneratorn kan processen att komma igång med studiecirkeln underlättas. Samtidigt vill vi från NBVs sida bidra till att demokratisera AI och tillgängliggöra tekniken, säger Samuel Somo.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>