Täby Friskola anordnar julmarknad för välgörenhet
Hem EVENT Täby Friskola anordnar årets julmarknad för välgörenhet

Täby Friskola anordnar årets julmarknad för välgörenhet

Publicerat av: Redaktionen

Snart är det dags för Täby Friskolas årliga julmarknad.

För 16:e året i rad bjuder skolan in till julmarknad fredagen före första advent.

Som vanligt skänks samtliga intäkter till välgörenhet och i år går donationerna till organisationerna Gatubarn i Nepal, Wateraid och Barnens Hopp för barn i Ukraina.

– Vi håller tummarna att många besökare kommer på årets julmarknad.

-Det kommer att vara julstämning och för en god sak, win-win helt enkelt, säger Karin Järleby, Rektor på Täby Friskola Enhagen årskurs 6-9.

Täby Friskola anordnar julmarknad för välgörenhetDen 25 november mellan 17:00-19:00 går årets upplaga av Täby Friskolas julmarknad av stapeln. I närmare en månads tid har hela skolan, med cirka 1 000 elever, och tillhörande personal engagerat sig i förberedelserna inför eventet. Under marknaden kommer tomten att finnas på plats och barnen kommer att få möjlighet att lämna in sina önskelistor. Besökarna kan även förvänta sig försäljning av hemmagjorda bakverk, dekorationer och hantverk men också fiskdamm, julsånger och dans.

Det kommer även att erbjudas grillad korv, glögg och kanderade äpplen där all försäljning har ett gemensamt syfte – det ska oavkortat doneras till välgörenhetsorganisationer där barn är i fokus.

– Att få gå i skolan är en grundläggande rättighet som barn i alla delar av världen har rätt till. Det är, och har sedan start varit, vårt mål med julmarknaden att kunna bidra till precis det, säger Karin Järleby, och fortsätter:

– Sedan har vi alltid haft som ambition att vara nära organisationerna som vi samarbetar med. Till exempel har vi nyligen kommit i kontakt med Barnens Hopp då de har en verksamhet i Stockholmsområdet och bjudit in en representant till julmarknaden. Det känns viktigt att få komma närmare och se vad donationerna bidrar till i praktiken.

Julstämning för en god sak
Sedan traditionen med julmarknaden inleddes 2006 har Täby Friskola donerat i snitt 60 000 kronor till välgörenhet varje år. Förra året donerades hela 70 000 kronor till olika organisationer och i år är förhoppningarna att man ska nå liknande eller en ännu större summa. Något som är extra roligt för Täby Friskola är att evenemanget för samman barnen i alla årskurserna på skolan och att alla tillverkar, bakar och pysslar för samma ändamål.

– Genom åren har julmarknaden gett alla elever och personal ett gemensamt syfte och årets julmarknad är inget undantag. Vi tycker att det är otroligt viktigt för barn idag att dels tänka på solidaritet mellan människor men också att respektera mänskliga rättigheter, säger Karin Järleby innan hon avslutar:

– Inför den 25e november hoppas vi på en god julstämning och kanske lite frost. Det är ett perfekt sätt att inleda jultiderna, det brukar alltid vara så glada besökare och en mysig stund.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>