Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM ​Hvilan Gymnasium expanderar med gymnasium i Pustervik, Göteborg!

​Hvilan Gymnasium expanderar med gymnasium i Pustervik, Göteborg!

Publicerat av: Redaktionen

Det är med glädje och stor förväntan som vi startar upp vår fjärde gymnasieskola hösten 2020 – denna gång i Göteborg.

Här studerar eleverna i en harmonisk utbildningsmiljö, på ett centralt läge.

Vi startar första året på Anders Personsgatan 18. Inför årskurs 2 flyttar vi in i våra nyrenoverade lokaler på Pusterviksgatan 6 – endast ett stenkast från Vallgraven, med mycket goda kommunikationsmöjligheter med spårvagn och buss!

​Hvilan Gymnasium expanderar med gymnasium i Pustervik, Göteborg!

Hvilan Gymnasium öppnar upp skola i Göteborg

Lokalerna på Pusterviksgatan 6 inrymmer laborationssal för kemi, fysik och biologi. Eleverna kommer även serveras skollunch, med råvaror som överensstämmer med vårt gröna arv, i den egna matsalen.

Flytten kommer inte att påverka undervisningen. Det finns ett stort intresse för vår skola, vilket vi märker av i den pågående rekryteringen av personal.

Det är kul att äntligen starta en riktigt bra friskola i Göteborg!

På skolan kommer vi att ha möjlighet att även ta emot de elever i åk 2 som vill byta till annan skola!

Hvilan Gymnasium

Hvilan är en anrik skola och vi har över 150 års erfarenhet av utbildning. Alla våra skolor drivs av den ideella och icke vinstdrivande organisationen Gröna näringens riksorganisation, GRO. Detta märks i den hållbara miljön, med närproducerad mat samt social hållbarhet där vi värnar om en lugn studiemiljö i fina lokaler och stimulerande kontakter utanför skolan. Hvilan Gymnasium finns sedan tidigare i Stockholm, Lund och skånska Kabbarp.

Vi vilar tryggt i vårt anrika arv med hållbara utbildningar som har ett dynamiskt utbyte med dagens samhälle. Vi har bra samarbete med branschen och alla våra elever erbjuds att starta UF-företag under sista gymnasieåret, oavsett program. Vi uppmuntrar entreprenörskap och när eleverna tar studenten på Hvilan har de redan ett värdefullt nätverk och referenser för framtiden.

Det är sådant som skiljer oss från andra skolor – och som är en del i vår vision om en hållbar gymnasietid där alla kan växa.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>