Hem NYHETER ​Karlstads universitet hjälper sina studenter att sluta snooza

​Karlstads universitet hjälper sina studenter att sluta snooza

Publicerat av: Redaktionen

Vill du bli pigg och alert är inte snoozandet det bästa alternativet.

Det bästa sättet att vakna är att snabbt komma igång och starta upp hjärnan.

Därför har Karlstads universitet skapat väckningsappen Wake Up Problem.

​Karlstads universitet hjälper sina studenter att sluta snooza

Appen hjälper användarna att vakna snabbt och komma igång på morgonen genom att ställa en flervalsfråga som måste lösas för att alarmet ska stängas av.

-Vid Karlstads universitet arbetar vi aktivt med att hjälpa och stötta våra studenter så att de mår bra och klara sina studier, säger Arvid Dahlgren, kommunikationschef. Visst handlar det här om att skapa uppmärksamhet och i förlängningen locka fler sökande, men som tidigare handlar det ändå om något konkret som vi vill hjälpa våra studenter med.

Snabbast vinner

-Vi har också kopplat en tävling till appen, säger Malin Åhs, kommunikatör. Den som svarar snabbast vinner ära och berömmelse och kan klättra på vecko- och totallistan. Veckans snabbaste vinner en Wake Up T-shirt att stoltsera med.

Ladda ner Wake Up Problem här:

Wake Up Problem på Google Play

Wake Up Problem i Apple App Store

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>