Hem NYHETER 1000 ungdomar i Stockholm har sagt sitt – barnvakt mest populära extrajobbet

1000 ungdomar i Stockholm har sagt sitt – barnvakt mest populära extrajobbet

Publicerat av: Redaktionen

Yepstr, en plattform för enkla ungdomsjobb, har frågat 1000 ungdomar i Stockholm vilket extrajobb de helst vill ha.

Barnvakt är överlägsen 1:a på listan, silvermedaljen vinns av eventhjälp, och på tredje plats kommer hundvakt.

1000 ungdomar i Stockholm har sagt sitt - barnvakt mest populära extrajobbet

Barnvakt är det mest populära extrajobbet

Totalt talar de 1000 ungdomarna 60 olika språk och de vanligaste man sparar till är körkort.

Är du 15-21 år gammal, och bor i Stockholm, jobbar du helst extra som barnvakt. Det i sig kanske inte är så förvånande. Men att de 1000 ungdomarna tillsammans talar 60 olika språk förvånar nog desto fler.

​- Jag tycker det är riktigt häftigt, säger Jacob Rudbäck, vd på Yepstr. Vi vill ge alla ungdomar en chans att få arbetslivserfarenhet. Om vi samtidigt kan vara steget in på arbetsmarknaden för ungdomar med annat modersmål än svenska, är det extra roligt.

Körkortet är klar vinnare i kategorin “sparar du till något särskilt”. Nästan 50% av de som svarat (totalt 720 svarade på frågan) anger att de sparar till körkort. På andra plats kom “resa” och trea hamnade “bostad”.
​- Det mest intressanta tycker jag är att över 700 ungdomar vet vad de sparar till. Det visste nog inte jag när jag var i den åldern.

3 av 4 som svarat är tjejer.
​- Det är en trend sedan starten, och det spelar nästan ingen roll vad vi hittar på för att locka killar, säger Jacob Rudbäck. Tjejerna är fler, är mycket mer aktiva och tar fler jobb. Killarna är, i alla fall de som är på vår plattform, inte lika duktiga på att ta för sig.

Sammanfattningsvis:

Topp 5 – jobb:

 1. Barnvakt
 2. Eventhjälp
 3. Hundvakt
 4. Trädgårdsjobb
 5. Läxhjälp
Topp 5 – språk:

 1. Svenska
 2. Engelska
 3. Spanska
 4. Franska
 5. Arabiska
Top 5 – detta sparar jag till

 1. Körkort
 2. Resa
 3. Bostad
 4. Bil
 5. Mobil, Moped och konsert

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>